Vandaag is vrijdag 18 oktober  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervanaf vrijdag 14 mei 2004    Evangelie van 2004-05-14
 titelOrgelclub voor 3 tot 12-jarigen
beschrijvingKinderen die deel willen nemen aan de Orgelclub van de Roermondse kathedraal zijn op vrijdag 14 mei om 17.00 uur van harte welkom in de Limburgse bisschopskerk. Dan start immers een nieuwe reeks van tien lessen voor jongens en meisjes tussen 3 en 12 jaar.

De Orgelclub van de kathedraal werd twee jaar geleden opgericht en kent inmiddels tientallen deelnemers. Doel is kinderen te laten spelen op het grootste muziekinstrument ter wereld: het kerkorgel.

De club wordt geleid door de internationaal bekende Limburgse organist Jean-Piërre Steijvers en de cantor-organist van de kathedraal, Gerard Sars.

In de orgelclub wordt les gegeven in drie groepen. De eerste groep is voor kinderen die nog niet kunnen en lezen en schrijven, de allerkleinsten dus. Zij leren het orgelspel door 'spelend ontdekken', de improvisatie.

De tweede groep is voor kinderen die wel al kunnen lezen en schrijven en die in de club leren noten lezen en muziek schrijven. In deze groep wordt dan ook steeds meer orgelmuziek uit de boeken gespeeld. Ook leren de kinderen een beetje muziektheorie. Zij bekijken hoe een orgel gebouwd wordt, hoe een orgelconcert klinkt en hoe andere organisten spelen.

De derde groep is voor gevorderden.

Daarnaast wordt in de orgelclub liturgisch orgelspel voor volwassenen gedoceerd. Dit bestaat voornamelijk uit de vakken begeleiding van de zang en orgelimprovisatie. De orgelclub is geen volledige opleiding tot organist en/of kerkmusicus, maar bereidt geïnteresseerden - met name kinderen en tieners - hier wel op voor.

De lessen vinden plaats op dinsdag- of vrijdagmiddag. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met dhr. G. Sars, via telefoonnummer 0475-535801.

infodhr. G. Sars (0475) 535801
locatieRoermondse kathedraal
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl