Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 2 mei 2004    Evangelie van 2004-05-02
 titelOpening Mariatentoonstelling
beschrijvingIn het Gemeentemuseum Weert, locatie Jacob van Horne, zijn er vanaf 2 mei twee exposities over Maria te bezichtigen.

De tentoonstelling Moeder Maria in Oost en West toont de relatie tussen Maria en haar kind.
Daarnaast is een presentatie ingericht rondom de verering van de Miraculeuze Onze Lieve Vrouw van Bijstand te Weert.

Op zondag 2 mei om 15.30 uur opent J.J.J. Coenen pr., deken van Weert, president van de 'Venerabele Broederschap van de Miraculeuze Onse Lieve Vrouwe tot Weert', de tentoonstelling in de dekanale kerk Sint Martinus. Namens het gemeentemuseum spreekt drs. John van Cauteren. De opening wordt omlijst door Mariagezangen.

De expositie Moeder Maria in Oost en West is georganiseerd ter gelegenheid van de feestelijkheden rond 600 jaar bijzondere Mariaverering in Weert. De tentoonstelling toont de verschillen en overeenkomsten in uitbeeldingen van Moeder Maria in orthodoxe en de westerse Kerk.

Entree gratis
Openingstijden: di t/m zo 14.00 - 17.00 uur en op afspraak.

info(0495) 531920, museumweert@planet.nl . Zie ook www.museumweert.nl
locatieMuseum Weert, locatie Jacob van Horne, Markt 7
plaatsWeert (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl