Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Televisie en radio
tv
wanneerzaterdag 6 november 2010    Evangelie van 2010-11-06
begintijd22:00 uur
eindtijd23:00 uur
 titelNieuwsuur: De grens van levensvatbaarheid
beschrijving

Bij Nieuwsuur vanavond vanaf 22.00 uur:

Baby´s zijn levensvatbaar vanaf vierentwintig weken zwangerschap. Dat is de nieuwe richtlijn van Nederlandse kinderartsen. De abortusgrens, de maximale levensduur van een embryo voor abortus, ligt nu op vierentwintig weken. Voor de ChristenUnie vormt dit aanleiding om de abortusgrens ter discussie te stellen. Want, zo meent de partij, als je een baby van vierentwintig weken aborteert, dood je een kind dat levensvatbaar is.

Grens
Tot nu toe lag de grens waarbij artsen een te vroeg geboren kind in leven proberen te houden op vijfentwintig weken. Maar door verbeterde behandelmogelijkheden is er nu een grotere kans dat ook kinderen het overleven die nog eerder (tussen de vierentwintigste en de vijfentwintigste week) geboren worden. Tot die conclusie komen de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) en de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG). Wel benadrukt de NVK dat er nog niet voldoende capaciteit is om veel vroeggeborenen te behandelen.

De Tweede Kamer debatteert volgende week over de kwestie. Nieuwsuur zet de feiten op een rij.

info

nieuwsuur.nl/onderwerp/196401-de-grens-van-levensvatbaarheid.html

locatieNed 2
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl