Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
Oude Abdij Drongen
(Abdij Drongen)

Oude Abdij Drongen

Website E-mail

Christelijk
Ignatiaans-geïnspireerd bezinningscentrum

Drongenplein 26-27
9031 Drongen, België

09/226 52 26

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 12 t/m zondag 13 februari 2011    Evangelie van 2011-02-12
begintijd15:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelIgnatiaanse bronnen
beschrijving

Ontmoeting met Ignatius in zijn brieven

Van zaterdag 12 februari (15u) tot zondag 13 februari (16u)

Tijdens dit weekend, het derde in de reeks, worden weer enkele andere brieven van Ignatius gelezen en van commentaar voorzien. U kunt aan dit weekend deelnemen zonder de vorige te hebben gevolgd.

In deze tijd van e-mail doet het deugd een echte brief te ontvangen. Ignatius van Loyola onderhield een uitvoerige briefwisseling. Bijna zevenduizend briefdocumenten zijn bewaard. Ze zijn geadresseerd aan mannen, vrouwen, familieleden, medebroeders, weldoeners, vorsten, kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders, ouders van novicen en vele anderen. Ook via deze brieven kunnen we Ignatius en zijn spiritualiteit beter leren kennen.

De Geestelijke Oefeningen zijn de oorspronkelijke vindplaats van het ignatiaanse charisma. De Constituties willen dit charisma institutionaliseren om een structuur te geven aan een groep: de Sociëteit van Jezus. In het Verhaal van de pelgrim schetst Ignatius de weg die God met hem is gegaan; het is zijn testament dat hij de Sociëteit nalaat. Door het Geestelijk dagboek kunnen we de binnenkant van Ignatius leren kennen. Tenslotte zijn er zijn brieven. Daarin zien we hoe zijn spiritualiteit gestalte krijgt in de wisselende omstandigheden van het leven.

  • “Ik spoor u aan, gehecht als ik ben aan de grotere eer van God onze Heer, en vraag u uit pure liefde en eerbied voor Hem: verbeter uw manier van schrijven, stel daar uw trots in en verlang ernaar door uw brieven uw medebroeders en anderen te stichten. Breng de tijd die het u zal kosten maar bij mij in rekening. Die tijd zal in de Heer welbesteed zijn.” (Aan pater Pierre Favre, Rome, 10 december 1542) 

Inleiders
Pieter-Paul Lembrechts sj en Bart van Emmerik sj, stafmedewerkers.

Kosten
50 euro voor het weekend volpension, alles inbegrepen;
30,50 euro voor het weekend alles inbegrepen, behalve overnachting en ontbijt.

Inschrijven
via 09 226 52 26 of info@oudeabdij.be en door het juiste bedrag over te schrijven op rekening (BE11)447-8630601-48 (KREDBEBB) van de Oude Abdij, Drongenplein 26-27, 9031 Drongen, met vermelding Bronnen.

info

Drongenplein 26-27
9031 Drongen
09 / 226 52 26
info@oudeabdij.be
www.oudeabdij.be

organisatieOude Abdij Drongen
locatieOude Abdij, Drongenplein 26
plaatsDrongen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl