Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 7 november 2010    Evangelie van 2010-11-07
(Heilige Willibrord)
begintijd10:30 uur
 titelBodar viert Willibrordzondag in Oegstgeest
beschrijving

Tijdens de viering van Willibrordzondag op 7 november gaat de bekende priester Antoine Bodar voor in de viering in de R.K. Willibrordkerk aan de Rhijngeesterstraatweg. Deze Heilige Mis wordt verder opgeluisterd door meerdere koren uit de parochie. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een kop koffie of thee.

Dit jaar is het 1320 jaar geleden dat de heilige Willibrord, vanuit Ierland, in 690 bij de riviermonding in de buurt van Oegstgeest aan wal ging. Op het zand van de hoge duinenrij in Oegstgeest werd, op de plek waar nu het Groene Kerkje staat, een eerste kerkje gesticht.

Op de naamdag van de heilige Willibrord gedenkt de Willibrordkerk zijn patroonheilige. Dit jaar heeft diaken Van Aarle priester en bijzonder hoogleraar Antoine Bodar als celebrant gevraagd. Veel parochianen kennen Bodar van de Rome-reis die de Willibrordparochie deze zomer organiseerde. Hij trok een dag op met de Oegstgeester bedevaartgangers.

info

(071) 51 75 304
www.willibrordoegstgeest.nl

locatieWillibrordkerk, Rhijngeesterstraatweg 35
plaatsOegstgeest (Zuid-Holland)
postcode23
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl