Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdonderdag 23 december 2010    Evangelie van 2010-12-23
begintijd18:00 uur
eindtijd21:00 uur
 titelKerst Event in centrum ‘s-Hertogenbosch
beschrijving

Het centrum van Den Bosch zal op donderdagavond 23 december in het teken staan van een groots Kerst Event. De Protestantse Kerk Nederland (PKN) verzorgt samen met het Beraad van Kerken ‘s-Hertogenbosch een programma, waarin het kerstverhaal en kerstmuziek een hoofdrol spelen. De NCRV is de gehele week aanwezig voor de opnames van het programma Joris’ Kerstboom, dat op kerstavond zal worden uitgezonden.

Bezoekers kunnen die donderdagavond zowel terecht in de Grote Kerk (aan het Kerkplein) als in de Sint-Jan. In beide kerken is vanaf 18.00 uur van alles te beleven. De Grote Kerk trapt af met een kindermusical en wie van koren houdt komt daarna in beide kerken oren te kort. Meewerkende koren zijn o.m. het Jeroen Bosch Koor, Kwintet, Capella Ducis, Melodiek, Voluum en Het Koor Den Bosch. Ook de kerststal in de Sint-Jan is die avond te bezoeken.

Vanuit beide kerken loopt vervolgens een spoor (van koormuziek) naar de Parade, waar het programma vervolgd wordt. De Parade is die avond feestelijk aangekleed, want de Kerst Event valt midden in ‘Bosch Winter Paradijs’, een activiteit van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Vanaf 19.30 uur vertolken Antje Monteiro en de band Bosco op de Parade traditionele kerstliederen, leest de Bossche burgemeester Rombouts het kerstverhaal voor en geeft sandpainter Gert van der Vijver tussendoor (op een groot scherm) zijn visie op het kerstverhaal. Joris Linssen presenteert als afsluiter een christmas singalong: Antje Monteiro en Bosco brengen de vijf populairste kerstsongs ten gehore. Om 21.00 uur zal het programma worden afgesloten.

info

www.johannesevengelist.nl

locatieGrote Kerk, Kerkplein en de Sint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl