Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 7 november 2010    Evangelie van 2010-11-07
(Heilige Willibrord)
 titelGebed voor Irakese christenen
beschrijving

Naar aanleiding van de tragische gebeurtenissen in de Syrisch-katholieke kathedraal van Bagdad vragen de Nederlandse bisschoppen om in de vieringen van zondag 7 november te bidden voor de slachtoffers, de nabestaanden en de christelijke gemeenschap in Irak.

Aanslag
Zondag 31 oktober 2010, tijdens de heilige Mis en in aanwezigheid van 3 priesters en ruim 120 christenen, stormden een aantal terroristen van de Irakese tak van de islamitische Al-Qaida de kathedraal van Bagdad binnen. Zij beschoten de aanwezigen en sommigen werden gegijzeld. Na mislukte onderhandelingen volgde een gevecht tussen de terroristen en de Irakese politie. Enkele terroristen hebben zichzelf tussen de gelovigen opgeblazen. 52 gelovigen zijn omgekomen, waaronder twee jonge priesters, en 70 gelovigen zijn gewond geraakt. De situatie van enkele slachtoffers is zeer ernstig.

Oproep tot gebed
Deze slachtoffers zijn onschuldige mensen. De christenen in Irak vormen een minderheid en hun aantal neemt snel af. Ze hebben niets van doen met politiek of geweld. De enige reden waarom hen dit overkomt, is dat ze christen zijn. Daarom vragen wij, de bisschoppen van Nederland, u allen om voor onze broeders en zusters in Irak te bidden en naast hen te gaan staan. Wij vragen u om te bidden voor de slachtoffers, doden en gewonden, en voor de getroffen families. Samen met de christenen in Irak bidden wij om een einde aan het bloedvergieten en de verdere opbouw van een land waar christenen en moslims in vrede kunnen samenleven.

info

www.katholieknederland.nl/rkkerk

locatie
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl