Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
De Tiltenberg
(Tiltenberg)

De Tiltenberg

Website E-mail

Vormingscentrum van het Bisdom van Haarlem-Amsterdam

De Tiltenberg
Zilkerduinweg 375
2114 AM  Vogelenzang

(0252) 345 345

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 18 juni 2011    Evangelie van 2011-06-18
begintijd10:30 uur
 titelPriesterwijding Bisdom Haarlem-Amsterdam
beschrijving

In verband met de verbouwing van de kathedraal (die weliswaar open is voor de liturgie, maar met beduidend minder ruimte dan gebruikelijk) vindt de priesterwijding, traditioneel op de zaterdag na Pinksteren, dit jaar plaats in Heiloo, op 18 juni. Mgr. Punt zal dan Maciej Sendecki, momenteel werkzaam als diaken-kapelaan in Huizen, wijden tot priester.

Sendecki is 29 jaar oud en komt uit Polen. Sinds 2001 volgde hij de priesteropleiding in het bisdom Haarlem - Amsterdam in het Grootseminarie De Tiltenberg in Vogelenzang. Buiten de lesuren woonde en studeerde hij in het Internationaal Diocesaan Missionair Grootseminarie Redemptoris Mater te Nieuwe Niedorp.

Tijdens zijn studietijd was hij drie jaar voor stage in Duitsland. Na zijn diakenwijding op 20 november jl. werd Maciej door mgr. J. Punt benoemd als assistent in de parochie Huizen. Over zijn roeping vertelt Maciej: “Ik ben opgevoed in een katholiek gezin. Mijn ouders gingen trouw naar de kerk en dat moest ik óók van hen, ofschoon ik daarin soms geen zin had.

Zoals iedere jongen van die leeftijd was ik op zoek naar het geluk. Ik ging naar feestjes, naar café’s om een biertje te drinken en om naar de muziek te luisteren. Ik hield van basketballen en van de bergen. Ik had een vriendin en ik piekerde er zeker niet over om priester te worden, zo gek was ik niet.

Tot mijn teleurstelling was ik met dat alles toch niet tevreden. Ik was steeds op zoek naar de vragen van het bestaan: waarom leef ik, wie heeft mij toestemming gevraagd om geboren te worden, waarom moet ik lijden, waarom is mijn jongste broer gestorven en waarom heb ik na mijn 19e verjaardag een rughernia gekregen waardoor ik niet meer kan basketballen?

Dat alles heeft mij weer tot God gebracht. Ik heb ervaren dat het leven zonder God geen zin heeft, tenminste voor mij, en dat mijn ziekte geen straf is van God, maar dat die mij laat zien dat ik niet de baas ben maar Hij, en dat Hij wil dat ik gelukkig ben, óók als ik niet alles heb wat mijn hart begeert.”

Mendecki is de 39ste priester die door mgr. Punt voor het bisdom Haarlem-Amsterdam wordt gewijd. Het bisdom telt thans 70 actieve diocesane priesters. De plechtigheid, in de grote kerk van het heiligdom in Heiloo, begint om 10.30 uur.

info

De Tiltenberg
(0252) 345 345
www.tiltenberg.org

organisatieDe Tiltenberg
locatieHeiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, thv Kapellaan 13
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl