Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervrijdag 29 oktober 2010    Evangelie van 2010-10-29
begintijd13:30 uur
eindtijd16:30 uur
 titelStudiemiddag: Taizé inspiratiebron oecumene
beschrijving

Op vrijdag 29 oktober is er een studiemiddag in Den Bosch over het oecumenische karakter van de Franse broedergemeenschap Taizé. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die actief zijn in de kerk en heeft als motto: ‘Pelgrimage van vertrouwen – Taizé als inspiratie voor de eenheid van christenen’.

Jongerenontmoeting Taizé 2010: tussen Kerst en Nieuwjaar strijken zo’n 20.000 buitenlandse jongeren neer in Rotterdam. Om te zingen met elkaar. Om te bidden. En om kennis te maken met onze cultuur en onze kerken. Hoe komt het toch dat Taizé zo’n enorme aantrekkingskracht uitoefent op al die jongeren? En wat kan Taizé betekenen voor de oecumenische oriëntatie en beleid van kerkelijk Nederland?

Samenwerking
De studiemiddag wordt georganiseerd door de Katholieke Vereniging voor Oecumene in samenwerking met Jong Katholiek en JOP (de landelijke jongerenafdelingen van de Katholieke en Protestantse Kerk) en de Raad van Kerken. Broeder Sebastien uit Taizé zal een inleiding houden over zijn communiteit en de inzet voor jongeren. Dr. Rein Veenboer, studentenpastor en voorzitter van de Raad van Kerken in Friesland, zal het hebben over het toepassen van de kernwaarden van Taizé in de oecumenische inzet van parochies, gemeenten en raden van kerken.

Om 13.30 uur start de middag met een Taizé-gebed. Na de inleidingen en een gesprek wordt de bijeenkomst om circa 16.30 uur beëindigd.

Lokatie: Huize Mariënburg, St. Janssingel 92, te Den Bosch

info

secretariaat@oecumene.nl

locatieHuize Mariënburg, St. Janssingel 92
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl