Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 7 november 2010    Evangelie van 2010-11-07
(Heilige Willibrord)
begintijd15:00 uur
 titelRequiem-uitvoering abdijkerk Koningshoeven
beschrijving

Kamerkoor Ad Parnassum voert op 7 november in de abdijkerk een Requiem uit. Aanvang: 15.00 uur.

Onder het motto 'Schoonheid brengt' troost, presenteert het kamerkoor nu voor het tweede jaar het 'Requiem in Koningshoeven'. Uitgevoerd wordt het Requiemvan Maurice Duruflé. "Opus 9 van Duruflé is een bijzonder werk", zo is te lezen op de website van het kamerkoor, "enerzijds omdat het nog helemaal de sfeer van het Requiem van Fauré ademt, anderzijds omdat dit het enige Requiem is dat zo duidelijk gebaseerd is op de Gregoriaanse uitvaartmis. De componist was een grootmeester in het begeleiden van Gregoriaans op het orgel en dat ervaart de luisteraar van begin tot eind in zijn Requiem."

De bezoeker wordt naar Duruflé's Requiem geleid aan de hand van zeven gedichten van Guido Gezelle, in het Engels vertaald door Christine d'Haen (1923-2009). Vic Nees heeft er vervolgens een suite van zeven koorstukken van gemaakt.

Reserveren voor de uitvoering kan telefonisch.

info

(013) 850 9545
(06) 41 70 12 72
reserveren@kamerkooradparnassum.nl
www.kamerkooradparnassum.nl

locatieAbdij Koningshoeven, Eindhovenseweg 3
plaatsBerkel-Enschot (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl