Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 12 december 2010    Evangelie van 2010-12-12
(3e zondag vd Advent - Gaudete)
begintijd15:00 uur
 titelKerstliederen en Kerstmuziek van bij ons
beschrijving

Op de derde Adventszondag 12 december 2010, aanvang 15.00 uur, organiseert de Elza Vis-De Clercq Stichting en haar afdeling de Antwerpse Kunstvrienden in de St.-Andrieskerk voor de derde maal een kerstconcert onder het motto ‘Kerstmuziek van bij ons’. Het zal tevens het laatste cultureel gebeuren van dit seizoen zijn in het 4de lustrumjaar van de Elza Vis-De Clercq Stichting. Op dit middagconcert worden zowel bekende als minder bekende Vlaamse en internationale kerstliederen ten gehore gebracht en worden we weer uitgenodigd bekende Vlaamse kerstliederen mee te zingen. De algehele muzikale leiding is in handen van de internationaal vermaarde concertzanger-musicoloog dr. Pieter Vis uit Nederland.

In de historische en gastvrije St.-Andrieskerk aan de Sint- Andriesstraat 5, B-2000 te Antwerpen zal de pastoor van deze kerk, Drs. Rudi Mannaerts, als gewaardeerde gastheer ons weer welkom heten. Het groot mannenkoor Conamus uit Geel o.l.v. Herwig Maes, met de pianist Erik Vinken als vaste begeleider, brengen diverse geliefde Vlaamse kerstliederen ten gehore. Als solisten treden op de sopranen Griet De Meulder uit Antwerpen en Isabel Delemarre uit Nederland. Tevens zijn er twee getalenteerde  jonge musici die hun muzikale kwaliteiten kunnen laten horen te weten de 18-jarige violiste Ksenia Souscha uit Edegem en de 16-jarige pianostudent Pieter-Jan Koninckx uit Mol. Andere instrumentalisten zijn o.m. de cellist Thomas Tooten uit Mechelen en zijn vader Lode Tooten, organist.  De Berchemse pianiste Albina Svirskaya zal de Moldavische baritonzanger Pyotr Izbash aan de concertvleugel begeleiden tijdens diens verschillende uitvoeringen van eeuwen-oude kerstliederen uit de liturgie van de Oost-Orthodoxe kerk.

Kaartverkoop
Voorverkoop is gestart op 1 november tot 5 december; toegangskaart € 8 p.p.  De kaarten zijn daarna € 12 evenals op de genoemde concertdag aan de kerk.

U kunt het bedrag ook storten op  KBC – BE 95 7450 2912 8058 EUR  t.n.v. Kerstconcert 12 dec. 2010; dan ligt de kaart een half uur voor aanvang  voor u klaar!

info

Vice-voorzitter Mia Brans-Dujardin
03/230.24.62
mia.dujardin@scarlet.be

Secretariaat
Dhr Ward steffens
015/33.72.33
0497.48.64.76
wardsteffens75@gmail.com

www.elzavisdeclercqstichting.nl
www.pietervis.com
psaris@zonnet.nl

locatieSt.-Andrieskerk, Sint-Andriesstraat
plaatsAntwerpen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl