Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneervrijdag 2 juli 2004    Evangelie van 2004-07-02
 titelParochiepelgrimage heiligdomsvaart
beschrijvingIn het kader van de heiligdomsvaart te Maastricht van 1 t/m 11 juli is er op vrijdag 2 juli een speciale dag voor de parochies.

Uw parochie/geloofsgemeenschap is uitgenodigd voor een speciale pelgrimsdag. Het is een mooie gelegenheid om als parochie/geloofsgemeenschap of als groep uit de parochie op een gelovige en ontspannen wijze erop uit te trekken: te pelgrimeren naar het graf van Sint Servaas.

Voor meer informatie kunt u trouwens ook een kijkje nemen op de volgende websites: www.heiligdomsvaart.nl en www.sintservaas.nl .

Op hoofdlijnen ziet het facultatief samen te stellen dagprogramma er als volgt uit:

10.30 uur Heilige Eucharistieviering
Deze zal uiteraard plaatsvinden in de prachtige Sint Servaas basiliek.

12.00 uur Middaggebed
Dit ingetogen gebedsmoment van plusminus een half uur vindt plaats bij de Noodkist. Tijdens de Heiligdomsvaart is het schrijn op het priesterkoor van de Sint Servaas opgesteld.

12.30 uur Ontvangst in de Kanunnikenkelder van de Sint Servaas
Gelegenheid tot het drinken van een kop koffie en volop onderlinge ontmoeting met pelgrims uit andere Nederlandse en Vlaamse parochies.

13.30 uur Middagprogramma met diverse opties

Wandeltocht ‘Ars Sacra’
In circa anderhalf uur loopt u op eigen gelegenheid met uw groep een vooraf uitgestippelde route langs allerlei bezienswaardige kerken en religieuze monumenten die Maastricht - oudste stad van Nederland - rijk is. De route krijgt u in de Sint Servaas basiliek aangereikt.

Tentoonstellingbezoek ‘Heiligen & Idolen’ *
In Stadshal Centre Céramique aan de overzijde van de Maas kunt u met uw groep een educatieve tentoonstelling bezoeken, die het thema van de Heiligdomsvaart 2004 meer begrijpelijk maakt aan de hand van de rol die idolen vandaag de dag spelen. De entree is gratis. Kaarten krijgt u in de Sint Servaas basiliek uitgereikt.

Basiliekrondleiding ‘Sint Servaas’
Onder leiding van een deskundig gids maakt uw groep in ongeveer anderhalf uur een bijzondere rondgang door de Sint Servaas basiliek en bijbehorende Schatkamer. Eeuwenoude kunstvoorwerpen en architectuur leiden u binnen in een wereld van het allerprilste christendom in deze streken tot aan... het leven rondom het graf van Sint Servaas anno 2004.

15.30 - 18.00 uur Mogelijkheid om de stad Maastricht op eigen gelegenheid met uw groep (verder) te verkennen en /of de inwendige mens te versterken.

18.30 uur Pelgrimstocht: na kort gebedsmoment vertrek vanuit ‘Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee’

Vanuit de Basiliek Onze Lieve Vrouw ‘Sterre der Zee’ maakt u samen met vele anderen een kleine stadspelgrimage van ruim 1 kilometer naar het graf van Sint Servaas. Aansluitend bij de thematiek van de Heiligdomsvaart 2004 (‘Wij zijn de Tijd’) verbeelden we - dat we als mensen onderweg zijn naar God.

19.45 - 20.00 uur Aankomst pelgrims bij Sint Servaas basiliek,
aansluitend gezamenlijk gebed en dagafsluiting

Aanmelden via: De Werkgroep Parochies (043) - 3432929 en rkmaastricht@yahoo.com

infowww.heiligdomsvaart.nl en www.sintservaas.nl
locatieBinnenstad
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl