Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
Oude Abdij Drongen
(Abdij Drongen)

Oude Abdij Drongen

Website E-mail

Christelijk
Ignatiaans-geïnspireerd bezinningscentrum

Drongenplein 26-27
9031 Drongen, België

09/226 52 26

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 30 t/m zondag 31 oktober 2010    Evangelie van 2010-10-30
begintijd15:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelIn de school van John Henry Newman
beschrijving

In de school van John Henry Newman (1801-1890) leren we een diep Godsvertrouwen, een nuchtere redelijkheid en een vurige liefde. Hij had een heldere geest en gevoelig hart, en bovenal één zekerheid: God is met ons, met elk van ons persoonlijk bezig en begaan

De geschiedenis van de relatie met God is ook altijd een geschiedenis van ontmoetingen met mensen. Dat is zo in het geloofsleven van ieder persoonlijk, maar het is eveneens waar voor de geloofsgemeenschap als geheel. Bepaalde personen hebben op zo een bijzondere wijze gestalte gegeven aan hun ‘leven met Christus’ dat ze voor de hele kerk als het ware spiegels werden van wat de kern van het christelijk leven is. Zij leren ons doorheen hun omgang met Christus de Heer zelf kennen. Het is goed bij hen ‘in de school’ te gaan..

De eerder frêle man, met zwakke stem, raakte wie hem hoorde door de soms zware, maar steeds weloverwogen woorden, door zijn grote nederigheid en mensenkennis, maar ook door zijn geestelijke overgave en hoge idealen. Hij zag met grote helderheid de situatie van de gelovige van zijn tijd en voelde daarbij perfect aan wat de uitdagingen en moeilijkheden voor de toekomst waren. Hij sprak als een profeet en heeft onder andere een heel grote invloed gehad op het Tweede Vaticaans Concilie.

We leren de persoon kennen in een beknopte beschrijving van zijn leven en lezen enkele uitreksels uit het zeer gevarieerde en omvangrijke oeuvre dat hij naliet (preken, brieven, dagboekfragmenten, theologische, filosofische en geschiedkundige werken, romans en gedichten).

Inleider
Pieter Van Petegem, stafmedewerker.

Kosten
€ 50 voor het weekend volpension, alles inbegrepen;
€ 30,50 voor het weekend alles inbegrepen, behalve overnachting en ontbijt.

Inschrijven
via 09 / 226 52 26 of info@oudeabdij.be en door het gepaste bedrag over te schrijven op rekening 447-8630601-48 van de Oude Abdij, Drongenplein 26-27, 9031 Drongen, met vermelding In de school van Newman.

info

09/ 226 52 26
info@oudeabdij.be
www.oudeabdij.be

organisatieOude Abdij Drongen
locatieOude Abdij, Drongenplein 26-27
plaatsDrongen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl