Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Retraite
retraite
Missiehuis St. Michaël Steyl
(Steyl)

Missiehuis St. Michaël Steyl

Website E-mail

Missiehuis St Michaël
St. Michaelstraat 7
5935 BL Steyl-Venlo
(077) 326 13 12

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 11 t/m zondag 13 november 2011    Evangelie van 2011-11-11
(Sint Maarten)
begintijd17:00 uur
eindtijd15:00 uur
 titelLevenskunstenaar worden - weekend
beschrijving

Iedereen heeft wel ervaringen dat het in het leven kan tegenzitten en dat het niet loopt zoals je zou willen. We kunnen in de put zitten, verharden of ons slachtoffer van anderen of een systeem voelen. Aan de andere kant zijn we ook allemaal levenskunstenaar, of we verlangen ernaar levenskunstenaar te zijn. De ware levenskunstenaar is in contact met de vreugde van het leven, hij heeft zin in het leven.

Anselm Grün spreekt over de Lust am Leben. Het geheim van de levenskunstenaar is in zijn kern dat hij leeft in het hier en nu, kan voelen wat er is, zachtmoedig en bevestigend reageert op wat zich aandient, vol vertrouwen naar het leven kijkt, oude ervaringen en oude pijn loslaat en leeft vanuit zijn hart. Dit indrukwekkende programma kan niet in één retraiteweekend worden ontvouwd, maar we kunnen wel van al deze ingrediënten proeven.

Op het programma staan visualisatie- en meditatieoefeningen, evenals momenten van reflectie rond dit bijozndere retraitethema. Verder is er tijd voor jezelf, bijvoorbeeld om te wandelen in de kloostertuinen of langs de Maas en er is de mogelijkheid deel te nemen aan gebedsmomenten van het klooster. 

Kosten € 195,- (kamer m. douche/wc) € 175,- (kamer met wastafel)
Begeleiding Ton Roumen www.tonroumen.nl

info

Aaanmelden bij:
Ton Roumen
Mail: roume043@planet.nl
Tel.: (024) 344 89 66

Adres locatie:
Missiehuis 'Centrum St Michaël'
St. Michaelstraat 7
5935 BL Steyl-Venlo
Tel.: (077) 326 13 12
www.steyl.eu

.

organisatieMissiehuis St. Michaël Steyl
locatieKloosterdorp Steyl
plaatsSteyl (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl