Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 11 t/m maandag 22 augustus 2011    Evangelie van 2011-08-11
 titelMet Bisdom Den Bosch naar WJD Madrid
beschrijving

Bienvenidos a Madrid!

Al plannen voor de zomer van 2011?

Wat dacht je hiervan: jongeren van 16-30 jaar uit heel de wereld verzamelen zich in augustus in Madrid voor het grootste internationale jongerenevenement ter wereld! Een feest van geloof, ontmoeting, stil zijn, verdieping, avontuur, uitputting en prachtige ervaringen. De Wereldjongerendagen in Madrid: jij bent er toch ook bij?!

De reis - El viaje
De Wereldjongerendagen zelf vinden van 16 t/m 21 augustus plaats in Madrid. Voorafgaand zal het bisdom van 's-Hertogenbosch een aantal dagen te gast zijn in het aartsbisdom Toledo. Het bisdom heeft er voor gekozen om snel en comfortabel met het vliegtuig van en naar Spanje te reizen. Zo zijn we ook op tijd weer terug voordat scholen en universiteiten weer van start gaan. Iedereen in de leeftijd van 16-30 jaar kan deelnemen aan de reis. Als je aan het begin van de reis 16 bent, mag je mee! Let wel, het is een echte pelgrimstocht: de reis is intensief en de maaltijden en voorzieningen zijn eenvoudig. Dit neemt niet weg dat deelnemen gegarandeerd een indrukwekkende en onvergetelijke ervaring oplevert! Aartsbisdom Toledo - Días en la Diócesis Het is traditie om als bisdom enkele dagen door te brengen in een gastbisdom in de buurt van de locatie van de WJD, vóórdat deze daadwerkelijk begint.

Aartsbisdom Toledo
De jongeren van het Bisdom Den Bosch zijn van harte welkom in het aartsbisdom Toledo! Toledo staat bekend om de rijke cultuur en geschiedenis, die onder meer gekenmerkt wordt door een eeuwenlang samenleven van christenen, joden en moslims. Dit thema zal dan ook aan bod komen tijdens ons voorprogramma en ter plaatse in Toledo. Tijdens de 'dagen van het bisdom' - las Días en la Diócesis - volgen we een programma, waarvan ontmoeting, samen vieren, cultuur en ontspanning de kern vormen. Een uitstekende gelegenheid dus om kennis te maken met de Spaanse cultuur én onze Spaanse leeftijdgenoten. Gezamenlijk gaan we de WJD in Madrid tegemoet! Het aartsbisdom Toledo ontvangt tijdens de 'Días en la Diócesis' maar liefst 10.000 gasten van over de hele wereld. Wij zullen ons dus zeker niet eenzaam voelen!

WJD in Madrid - JMJ en Madrid
Na de dagen in Toledo, wordt Madrid voor een week ons thuis: de wereldstad vol leven, lekker eten, prachtige pleinen, brede lanen, grote fonteinen en kerken. En vergeet natuurlijk de flamenco niet! Onthoud de naam PLAZA DE LA CIBELES... op en rond dit verkeersplein, met in het midden een grote sierlijke fontein, vinden de openingsviering, de kruisweg en de verwelkoming van de paus plaats. Drie ochtenden is er in Madrid een Nederlandstalig programma met catechese. Onder meer het thema dat Paus Benedictus XVI aan de WJD 2011 heeft mee gegeven komt dan aan bod: "Geworteld en opgebouwd in Jezus Christus, standvastig in het geloof" (Coll.2). In de middagen en avonden neem je deel aan het jongerenfestival met muziek, theater, discussie en nog veel meer. Traditionele hoogtepunten zijn verder de verwelkoming van de Paus op donderdag, op zaterdagavond de grote avondwake onder de sterrenhemel van Madrid en op zondag een indrukwekkende slotviering.

Het programma - El programa

Dag 1 donderdag 11 augustus Heenreis naar het aartsbisdom Toledo
Dag 2 t/m 4 vrijdag 12 t/m zondag 14 augustus Programma in het aartsbisdom Toledo
Dag 5 maandag 15 augustus (Maria Hemelvaart!) Vertrek uit Toledo en reis naar Madrid
Dag 6 t/m 12 dinsdag 16 t/m zondag 21 augustus WJD in Madrid
Dag 13 maandag 22 augustus Terugreis naar Nederland NB

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Ga mee en schrijf je in op www.bisdomdenbosch.nl/wjd

info

Astrid Bakker, WJD-verantwoordelijke van het bisdom 's-Hertogenbosch
abakker@bisdomdenbosch.nl
www.bisdomdenbosch.nl/wjd

organisatieBisdom Den Bosch
locatieAartsbisdom Toledo
plaatsMadrid (Spanje)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl