Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 17 t/m zaterdag 23 oktober 2010    Evangelie van 2010-10-17
 titelLourdesreis Utrechtse parochies
beschrijving

Van zondag 17 t/m zaterdag 23 oktober 2010 organiseren de Gerardus Majella en de Salvatorparochie weer een bedevaart naar Lourdes.

Thema: het kruisteken maken met Bernadette

Waar staat het kruisteken voor?
De verticale balk van het kruis, die het langst is, staat voor onze verbondenheid met God. Eerst komt HIJ, en vandaar uit staan wij, met al onze beperkingen, in het leven.

Aan het kruis is Jezus voor ons gestorven. Hij is de verbinding met de korte balk. De verbinding tussen God en de mensen. Kijk maar naar zijn uitgestrekte armen aan het kruis. Hij schenkt ons de Heilige Geest.

Steeds als wij een kruisteken maken, en zeggen “n de naam van de Vader, Zoon en Heilige Geest”, zijn we ons daar van bewust. Maria leerde Bernadette in één van haar eerste verschijningen hoe ze het kruisteken moest maken. Bewust, geconcentreerd, en eerbiedig.

We zullen daar meer over kunnen leren tijdens het pastorale programma in Lourdes van zondag 17 t/m zaterdag 23 oktober. De reis, georganiseerd door de VNB, zal plaatsvinden met de TGV vanaf de Frans-Belgische grensplaats Tourcoing. We zullen met de bus vanaf Utrecht daar naar toe reizen. De reis is geschikt voor iedereen. Jong, oud, valide, en minder valide pelgrims. Pater Elias zal deze reis mede begeleiden.

“Dat wij getekend door het kruis de weg van Jezus gaan En toegang krijgen tot het licht van zijn verrijzenis” (refrein van het Lourdes themalied)

info

Gerardus Majella
Marja de Boer
(034) 656 00 46
gjmdeboer@hotmail.com

Salvatorparochie
Marjolein Kamer
(035) 526 99 67
m.kamer@ziggo.nl

www.gerardusmajella.nl/?n=139

locatie
plaatsLourdes (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl