Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Reis
reis
wanneerzaterdag 6 t/m zondag 7 november 2010    Evangelie van 2010-11-06
 titelPausbezoek aan Spanje
beschrijving

Op 6 en 7 november 2010 bezoekt paus Benedictus XVI het bedevaartsoord Santiago de Compostela en de Catalaanse hoofdstad Barcelona. Tijdens zijn tweedaagse bezoek aan Spanje zal de paus de wereldberoemde Sagrada Família inwijden.

Santiago
Op 6 november gaat Benedictus XVI naar Santiago de Compostela waar hij de mis zal opdragen ter gelegenheid van het Heilig Jaar dat in de Noord-Spaanse pelgrimsstad gehouden wordt. 

Barcelona
Op 7 november wijdt de paus in Barcelona de basiliek van de Heilige Familie in. Dit beroemde bedehuis, beter bekend als de Sagrada Familía, werd ontworpen door Antoni Gaudí (1852-1926). De bouw begon in 1882 en duurt voort tot op de dag van vandaag.

Spaanse koningspaar
In Barcelona ontmoet de paus tevens het Spaanse koningsechtpaar Juan Carlos en Sophia en kroonprins Felipe, prins van Asturië. Veder heeft hij een onderhoud met de Spaanse bisschoppen en kardinalen en bezoekt hij een katholieke welzijnsinstelling.

Vijfde buitenlandse reis
Het bezoek aan Spanje is de vijfde buitenlandse reis die paus Benedictus XVI dit jaar onderneemt. Het is de tweede keer dat hij Spanje bezoekt. In 2006 was hij in Valencia voor de Wereldgezinsdagen. Ook in 2011 wordt hij in Spanje verwacht voor de Wereldjongerendagen, die volgend jaar in Madrid gehouden worden.

info

www.visitadelpapa2010.org/portada

locatie
plaatsSpanje (Spanje)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl