Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 25 oktober 2010    Evangelie van 2010-10-25
 titelReflectiedag voor priesters
beschrijving

"Velen van ons zijn door de recente gebeurtenissen rond misbruik in de Kerk aangezet tot een diepere reflectie over ons priester-zijn, onze functie en positie in onze eigen omgeving en over ons priesterlijk dienstwerk," zo schrijft bisschop Frans Wiertz in zijn uitnodiging aan de priesters van het bisdom om in het komend winterseizoen deel te nemen aan speciale dagen waarin zij groepsgewijs gelegenheid hebben tot gezamenlijk gebed, ontmoeting en bezinning en daarnaast een persoonlijk gesprek met de bisschop. De eerste dag in de reeks vindt plaats op 25 oktober in Grootseminarie Rolduc te Kerkrade.

Het is de bedoeling dat telkens ongeveer tien priesters met elkaar en de bisschop samenkomen. De samenstelling van de groep is willekeurig. Iedereen krijgt een persoonlijke uitnodiging en wordt verwacht te komen, tenzij dringende verplichtingen in de parochie dit onmogelijk maken. Concept en karakter van de dagen zijn met de dekenvergadering en de priesterraad besproken. Vanuit beide vergaderingen is het belang van deze dagen sterk benadrukt en aanbevolen is deze dagen een verplichtend karakter toe te kennen.

"In het licht van het bovenstaande ga ik er echter vanuit dat deelname voor u een vreugde en vanzelfsprekendheid zal zijn. In verband met de verdere praktische organisatie vraag ik u zo spoedig mogelijk uw deelname te bevestigen", aldus de bisschop in de uitnodiging die elke priester persoonlijk ontvangt of ontvangen heeft. "In ontmoetingen met parochianen kunnen wij als priesters de bruggenbouwers voor de mensen naar God zijn. De vervulling van deze opdracht verlangt een geregelde geestelijke verdieping. Zodoende wil ik als uw bisschop weer regelmatig met u in kleine groepen gaan samenkomen tijdens zulke dagen van gebed, bezinning en broederlijke ontmoeting."

info

www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieGrootseminarie Rolduc, Heyendallaan 82
plaatsKerkrade (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroepPriesters en religieuzen Priesters en religieuzen
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl