Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding
(IHGO)

Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding

Website E-mail

Het IHGO is een stichting die in 1988 is opgericht door een aantal echtparen om katholieken te helpen huwelijk en gezin op een goede manier te beleven en te werken aan de opvoeding van de kinderen
Zij staat onder patronage van de Heilige Monica

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 21 november 2010    Evangelie van 2010-11-21
(Christus Koning / Opdracht heilige Maagd Maria in de tempel)
begintijd09:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelDag voor alleenstaande ouders
beschrijving

Op zondag 21 november wordt in Schoonhoven een gezinsdag voor alleenstaande ouders georganiseerd. Een dag van ontmoeting en inspiratie voor jou en je kinderen. Een unieke dag waar je kunt delen met andere alleenstaande ouders en je accu weer kunt opladen. Het thema van de dag is ‘Een gezin met karakter’. Voor kinderen en tieners van alle leeftijden is er een leuk eigen programma.

Dag voor alleenstaande ouders
Je hebt een relatie gehad en kinderen gekregen, maar nu sta je er alleen voor. Het kan zijn dat je relatie is stukgelopen, of dat je man of vrouw is overleden. Of misschien ben je per ongeluk zwanger geraakt, maar de vader van het kind heeft het laten afweten. Nee, je bent niet zielig of eenzaam, maar makkelijk is anders: je moet er wel extra hard voor knokken. Waar haal jij de kracht en inspiratie vandaan? Wie zijn jouw steunpilaren? Wat is het karakter van jullie gezin? En hoe kom je samen door moeilijke perioden heen? Een dag van ontmoeting en inspiratie voor jou en je kinderen.

Programma

9:30 Eucharistieviering, in de parochiekerk van Schoonhoven
11:00 Start kinder / tienerprogramma’s
11:15 Inleiding Mariette Jansen en Lucia van de Sande:
“De inspiratie van jouw gezin”
12:15 Lunchpauze
13:15 Bezinning en groepsgesprek door pastoor van der Mee:
“Het vuur brandend houden”
14:30 Wandeling door Schoonhoven
15:30 Gebedsmoment
16:00 Presentatie kinderprogramma’s
Gezamenlijke Afsluiting

Kinderen en tieners
Voor de kinderen van 0 tot 2 jaar is er crèche. Voor kinderen vanaf 3 jaar en voor tieners is er een apart programma. De kinderprogramma’s zijn gezamenlijk met de gezinsdag die op dezelfde dag in Schoonhoven wordt gehouden (zie www.katholiekgezin.nl/gezinsdag).

Informatie en opgave De gezinsdag voor alleenstaande ouders wordt gehouden op zondag 21 november van 9:30 uur tot 17:00 uur in Schoonhoven, het zilverstadje in het groene hart bij Rotterdam. De kosten bedragen € 15 per gezin.

Aanmelding voor 14 november

info

www.katholiekgezin.nl/alleenstaandeouders

organisatieInstituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding
locatieParochie Schoonhoven, Wal 61
plaatsSchoonhoven (Zuid-Holland)
postcode28
bisdomRotterdam
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl