Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 2 t/m zondag 3 oktober 2010    Evangelie van 2010-10-02
(Heilige Engelbewaarders)
begintijd14:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelMgr. Van Heukelum weekend
beschrijving

De bouwpastoor van de H. Nicolaaskerk in Nieuwegein, mgr. Gerardus Wilhelmus van Heukelum, overleed 30 juni jl. 100 jaar geleden.

Op zaterdag 2 oktober spreekt Casper Staal (oud-conservator Museum Catharijneconvent) tijdens een klein symposium over de persoon Van Heukelum. Piet Daalhuizen zal bijzondere kenmerken van de kerk toelichten.

Vervolgens geeft Gonny van der Maten een concert op het gerestaureerde orgel en zingt het koor Sint Caecilia, begeleid door organist René van Veldhuizen, een aantal liederen.

Op zondag 3 oktober is in het kerkgebouw tussen 12 en 17 uur de expositie 'Een Toonbeeld van kunst' te bezichtigen. Om 14 uur treedt bovendien een byzantijns koor op.

In het 'pastoorsbos' zijn het gehele weekend als onderdeel van de expositie werken van de Tegelense kunstenaar Sjer Jacobs te zien.

H. Nicolaaskerk, Utrechtsestraatweg 8, Nieuwegein.

info

www.tabor-nieuwegein.nl

locatieH. Nicolaaskerk, Utrechtsestraatweg 8
plaatsNieuwegein (Utrecht)
postcode34
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl