Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
Nederlandse Sint Gregoriusvereniging
(NSGV)

Nederlandse Sint Gregoriusvereniging

Website E-mail

Behartigt de belangen van al diegenen die regelmatig zingen in een kerkkoor en bevordert de liturgische muziek.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 18 september 2010    Evangelie van 2010-09-18
begintijd12:00 uur
 titelScratchdag: Nieuwe Nederlandse Relig. Muziek
beschrijving

Op zaterdag 18 september 2010 vanaf 12.00 uur houdt de NSGV een 'Scratchdag' in de H. Bartholomeuskerk te Poeldijk.

Hoor je mij…
Een vraag, een uitroep
van mensen onder elkaar,
van mensen naar de ‘onnoembare’,
van de ‘onnoembare’ naar mensen

Kun je het niet zeggen, zing het maar…
Dát gaan we doen met vernieuwende
religieuze teksten en muziek.


Een scratchdag voor koorzangers om met deze muziek en teksten kennis te maken en in te studeren. Een afsluitende viering om het sámen met ‘kerkgangers’ uit te voeren en een plaats te geven

Het koor
Eigenlijk is iedereen welkom die ervaring heeft met meerstemmig zingen, handigheid heeft met het instuderen van nieuw reper-toire én belangstelling heeft voor dit soort religieuze muziek. In het bijzonder nodigen we zangers uit in de leeftijdscategorie van 20 tot 55 jaar.

De viering
Naast de medewerking van het koor hopen we die avond op veel kerkgangers die komen meevieren en meedoen. De viering onder leiding van diaken Ronald Dits heeft een oecumenisch karakter en is bedoeld voor mensen met een katholieke, protestante en ook niet-kerkelijke achtergrond.
Vóórafgaande aan de viering is er onder leiding van Paul Valk een korte ‘repetitie’ met het koor en de overige aanwezigen.
Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie te gebruiken en horen we graag wat u van de viering vond.

Nieuwe Nederlandse religieuze muziek
Daarmee bedoelen we de liturgische muziek uit de ‘Amsterdamse school’,
met muziek van Bernard Huijbers, Tom Löwenthal, Antoine Oomen, Thom Jansen, Paul Valk (e.a.) op teksten van met name Huub Oosterhuis. Deze muziek voor koor (vaak 4-stemmig) of voor koor en gemeente, meestal met een belangrijke en virtuoze rol voor de pianist, is sterk geïnspireerd door de traditie van de romantische muziek. De teksten zijn vaak meer poëtisch dan het gemiddelde kerklied. De spiritualiteit van deze muziek is minder gericht op de leer van de kerk en meer op christelijke religiositeit.

Paul Valk
Paul Valk(1969) studeerde van 1987 tot 1997 aan het Conservatorium en het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek, beide in Utrecht, en behaalde de diploma's orgel, koordirectie en kerkmuziek.
Zie: www.dominicusgemeente.nl
Naast zijn werk bij de Dominicuskerk in Amsterdam, dat zich vooral richt op nieuwe liturgische muziek, is hij dirigent van het kamerkoor Sine Nomine te Alkmaar en van het Amsterdams Gemengd Koor.

Pianist Herman Rouw
Van 1987 tot 1997 was hij als pianist en dirigent verbonden aan de Amsterdamse Studentenekklesia. In samenwerking met de dichters Huub Oosterhuis en Andries Govaart publiceerde hij een aantal liederen. In 1998 werd hij dirigent bij het KRO/RKK Omroeppastoraat en met de Schola van het Cenakel werkte hij tot 2010 mee aan vele uitzendingen. Tevens was hij drie jaar lang redacteur en adviseur bij de NCRV.

Deelname
De ‘scratchdag’ o.l.v. Paul Valk begint zaterdag 18 september om 12.00 uur in de Bartholomeuskerk aan de Voorstraat 111 te Poeldijk. De repetitie duurt tot 17.00 uur. Wij zorgen voor muziek-materiaal en voor iets te drinken tijdens de pauzes. We inventariseren tevens of er belangstelling is om, tegen een kleine vergoeding, tussen 17.00 en 19.00 uur iets gezamenlijks te eten.

De financiële bijdrage voor de scratchdag is €15 per persoon.
Wanneer je belangstelling hebt om aan de ‘scratchdag’ mee te werken dan horen we dit graag vóór 11 september 2010.
Geef je op via: zangkoren@deosacrum.nl

info

zangkoren@deosacrum.nl
www.nsgv.nl

organisatieNederlandse Sint Gregoriusvereniging
locatieH. Bartholomeuskerk, Voorstraat 111
plaatsPoeldijk (Zuid-Holland)
postcode26
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl