Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Utrecht
(B Utrecht)

Bisdom Utrecht

Website E-mail

Postbus 14019
3508 SB Utrecht

Maliebaan 38-40
3581CR  Utrecht

tel (030) 233 80 30
fax (030) 23 11 962

Diocesane Kerkelijke
Caritas Instelling (DKCI)
Kerkaan 22
3828 EB  Hoogland (Amersfoort)
tel (06) 42 95 28 62

www.yougle.nl

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 10 oktober 2010    Evangelie van 2010-10-10
begintijd13:30 uur
eindtijd19:00 uur
 titelTop Ten Jongeren-event
beschrijving

Het Aartsbisdom Utrecht organiseert op 10-10-10 een ‘Top Ten event’ voor jongeren in het vicariaat Deventer die het Vormsel hebben ontvangen. Op het programma staan onder meer workshops voor het hoofd, het lichaam en de stem, en speeddates met bisschoppen, legeraalmoezeniers en bekende sporters. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd en een viering.

De dag vindt plaats in het Carmel College te Raalte (Florens Radewijnsstraat 6) en begint om 13.30 uur. Mensen van de toneelschool leiden workshops over de reiniging van de tien melaatsen (naar aanleiding van het Evangelie van de dag) en over de Tien Geboden.

Zang, Dans en Graffiti
Maar er is meer: je kunt je ook uitleven in de workshops zang en dans: Popstars en So you think you can dance in het klein! Of je vertoont je kunsten in de graffiti workshop. Aartsbisschop Eijk en hulpbisschoppen Woorts en Hoogenboom zijn er ook. Je kunt met hen in korte gesprekjes kennismaken: de bisschoppen willen deze dag zoveel mogelijk jongeren ontmoeten.

Verder op 10-10-10:

  • Legeraalmoezeniers staan soldaten bij als ze het moeilijk hebben. Op 10-10-10 vertellen ze over hun ervaringen in Uruzgan (Afghanistan), waar het Nederlandse leger actief was.
  • Een kruisteken voor de wedstrijd of na een doelpunt zag je vaak bij het WK voetbal in Zuid-Afrika. In deze workshop vertellen bekende Nederlandse sporters over hun geloof.
  • Rock Solid helpt tieners (11-14 jaar) het geloof te ontdekken. De r.-k. variant kwam tot stand in samenwerking met Youth for Christ. Er is een workshop voor jongeren én een voor begeleiders.
  • De dag besluit met een gezamenlijke maaltijd en een viering in de nabijgelegen Pauluskerk.

Wanneer: 10-10-10
Waar: Carmel College Raalte, Florens Radewijnsstraat 6
Hoe laat: van 13.30 tot 19.00 uur
Kosten: € 5,-
Aanmelden: bij de contactpersoon van je parochie

Geef bij aanmelding je voorkeur op voor zang, graffiti of dans: de deelnemersplaatsen voor deze workshops worden verloot!

info

vicaris R. Cornelissen
Vicariaat Deventer
cornelissen@aartsbisdom.nl

organisatieBisdom Utrecht
locatieCarmel College Salland, Florens Radewijnsstraat 6
plaatsRaalte (Overijssel)
postcode81
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl