Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Oude Abdij Drongen
(Abdij Drongen)

Oude Abdij Drongen

Website E-mail

Christelijk
Ignatiaans-geïnspireerd bezinningscentrum

Drongenplein 26-27
9031 Drongen, België

09/226 52 26

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 7 oktober 2010    Evangelie van 2010-10-07
(Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans)
begintijd19:30 uur
eindtijd21:30 uur
 titelLeesgroep Dietrich Bonhoeffer
beschrijving

Dietrich Bonhoeffer: Leven met elkander

Donderdagen 7, 14 & 21 oktober, van 19u30 tot 21u30

Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) was een bijzonder begaafd theoloog en predikant van de lutherse kerk, die in 1945 op 39-jarige leeftijd door zijn landgenoten op beschuldiging van samenzwering tegen Hitler werd vermoord.

Naar aanleiding van de sluiting door de Gestapo van het predikantenseminarie Finkenwalde, waar hij de leiding over had, schreef Bonhoeffer in 1938 een prachtig boekje onder de titel Gemeinsames Leben, vertaald als Leven met elkander. Het boekje kende een groot succes en is intussen in veertien talen vertaald. Vandaag heeft het nog niets van zijn waarde en zeggingskracht verloren.

In Leven met elkander gaat Bonhoeffer op zoek naar de fundamenten van de christelijke gemeenschap: wat betekent het als we zeggen dat we door Christus tot gemeenschap zijn gemaakt? Waarin verschilt een christelijke gemeenschap van andere vormen van gemeenschap? Hoe gemeenschap vormen zonder overspannen verwachtingen te creëren, zonder jezelf te verliezen? De vlot leesbare en scherpzinnige tekst getuigt van een groot geloof, Bijbelse diepgang en psychologisch doorzicht. Achtereenvolgens overweegt Bonhoeffer de christelijke gemeenschap, ‘de dag met elkaar’, ‘de dag alleen’, elkaar (ver-)dragen en dienen, de biecht en het ‘avondmaal’ (de eucharistie).

We lezen en bespreken de belangrijkste passages.

Inleider

Dirk Boone, directeur van de Oude Abdij.

Kosten

15 euro, teksten inbegrepen.

Inschrijven

via 09 226 52 26 of info@oudeabdij.be en door 15 euro over te schrijven op rekening 447-8630601-48 van de Oude Abdij, Drongenplein 26-27, 9031 Drongen, met vermelding Leven met elkander.

info

09/ 226 52 26

info@oudeabdij.be

www.oudeabdij.be

organisatieOude Abdij Drongen
locatieOude Abdij
plaatsDrongen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl