Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 19 september 2010    Evangelie van 2010-09-19
begintijd20:00 uur
 titelFestival Duitse Romantiek
beschrijving
Datum: Zondag 19 september 2010
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Zondagmiddagconcert
Tijd: 14.00 uur
Entree: Vrij, collecte na afloop
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

19 september 2010 – Festival Duitse Romantiek
Strijkkwartetten van Brahms

Graziakwartet

Quirine van Hoek
Jeroen Koster
Maaike-Merel van Baarzel
Maaike Peters

Het concert is het tweede concert in het kader van het festival Duitse Romantiek in de St. Willibrordkerk. Het Maarschalkerweerdorgel in de kerk is in deze regio een van de weinige orgels waar deze muziek optimaal kan klinken. De komende zondagmiddagen staat dit thema centraal. Het slotconcert vindt plaats op 31 oktober.

Het in Utrecht gevestigde Graziakwartet is in 2008 opgericht en bestaat uit aanvoerders van het symfonieorkest van het Utrechts Conservatorium. Gezamenlijk hebben de leden van het Graziakwartet een grote passie voor klassieke muziek en het strijkkwartet in het bijzonder. Het kwartet wordt gecoacht door Chris Duindam (violist van het Combattimento Consort) en Elisabeth Perry (concertmeester van de Radio Kamer Filharmonie). Het Graziakwartet verzorgt met regelmaat lunchconcerten in de Fentener van Vlissingenzaal te Utrecht. In oktober 2008 verzorgde het Graziakwartet een radio-opname voor de omroep IKON. Het kwartet werkt aan een breed repertoire en streeft ernaar de grandioze strijkkwartetliteratuur voor een gevarieerd publiek te vertolken.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl