Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 1 mei 2011    Evangelie van 2011-05-01
(Goddelijke Barmhartigheid / Beloken Pasen / Dag van de arbeid)
 titelBedevaart Loon op Zand - Den Bosch
beschrijving

In grote delen van Midden Brabant bestaat de traditie om op de eerste zondag van de meimaand te voet ter bedevaart naar de Zoete Moeder van ’s Hertogenbosch te gaan. Vanuit de omringende dorpen vertrekt men dan in alle vroegte “dauwtrappend” en begeleid door de plaatselijke harmonie en gilde “met vliegend vaandel en slaande trom” naar de St. Janskathedraal, waar het 13e eeuwse beeld van de Moeder Gods de volksdevotie van het “Rijke Roomsche Leven” laat herleven.

www.wandelpaden.nl beschrijft de route van Loon op Zand, ver van de drukke verkeersaders door “bos en beemd” naar de Sint Jan.

info

www.wandelpaden.com/Rubriek3k.html

locatieLoon op Zand - Den Bosch
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl