Vandaag is vrijdag 12 juli  

categorie categorie Kerkelijk jaar
kerkjaar
wanneerzondag 11 mei 2014    Evangelie van 2014-05-11
(Moederdag / Sint Mamertus)
 titelRoepingenzondag
beschrijving

Op de 4e zondag van Pasen viert de Kerk Roepingenzondag.

De liturgie vertelt die dag het evangelie van de Goede Herder. Het geheim van elke roeping ligt bij Jezus die ons bemint en op vele wijzen tot ons hart spreekt.

Boodschap van de paus
Donderdag 16 januari heeft paus Fran­cis­cus zijn bood­schap voor de 54-ste Wereld-gebedsdag voor roepin­gen vri­jgegeven. Het thema van de tekst is “Roepin­gen, getu­ige­nis van de waarheid”. De dag wordt gevierd op 11 mei 2014, de vierde zondag van Pasen.

In zijn bood­schap onder­li­jnt de paus dan de mens ‘het eigen­dom’ is van God, niet in de zin van “bezit dat tot slav­ernij leidt” maar in de zin van “een sterke band die ons verenigt met God en met elkaar, als een ver­bond dat eeuwig duurt”. 

“Elke roeping vraagt een ‘exo­dus’ uit jezelf om het eigen bestaan te cen­tr­eren rond Chris­tus en zijn evan­gelie”. Daar­bij moedigt de paus aan “wijzen van denken en han­de­len die niet con­form de wil van God zijn voor­bij te streven”, zon­der bang te zijn “tegen de stroom in te gaan” of “obstakels in en buiten jezelf tegen te komen”.  

De paus nodigt uit “naar Jezus te luis­teren en Hem te vol­gen, zich inner­lijk te laten veran­deren door Zijn woor­den” en “met vertrouwen deel te nemen aan een gemeen­schap­pelijke weg die de beste krachten in jezelf en om je heen vri­j­maakt”. (Rknieuws.net)

info

www.roepingenzondag.nl
www.rkactiviteiten.nl/roeping

locatie
plaats
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl