Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 14 november 2010    Evangelie van 2010-11-14
begintijd13:00 uur
eindtijd18:00 uur
 titelPoeldijks Jongerenkorenfestival
beschrijving

Jaarlijks wordt in Poeldijk, bij Den Haag het oudste jongerenkorenfestival van Nederland georganiseerd. Het Poeldijks jongerenkorenfestival beleeft in 2010 haar 35ste editie. Het festival wordt in beginsel georganiseerd voor jongerenkoren uit de bisdommen Rotterdam, Haarlem en Utrecht, maar koren uit andere bisdommen zijn ook van harte welkom.

Organisatie
Het festival wordt georganiseerd door JongerenKoren Westland, een samenwerkingsverband dat bestaat uit de jongerenkoren Corbulo (Wateringen), Nagila (Monster), PJK (Poeldijk) en New Sound Singers (Honselersdijk).

Doel van het festival
Het festival biedt de deelnemende koren de kans elkaar te ontmoeten, naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren. Voor de koren zelf is het een uitgelezen kans om de eigen prestaties aan een enthousiast publiek te laten horen. Het doel van het festival is daarbij drieledig:

  1. Het festival biedt koren en koorleden gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. 
  2. Het festival biedt mogelijkheden voor vernieuwing en verbreding van het repertoire. 
  3. De beoordeling door een vakkundige jury leidt tot nuttige tips en biedt mogelijkheid tot kwaliteitsverbetering.


Repertoire
De koren wordt gevraagd drie liederen te zingen. Twee daarvan komen uit het eigen repertoire dat door het koor gebruikt wordt in de vieringen die zij verzorgen. Het derde nummer wordt gekozen uit de nummers die door de organisatie van het festival worden aangereikt.

Beoordeling
Een deskundige vakjury beoordeelt de muzikale kwaliteit van koor, dirigent en combo. De koren ontvangen van de vakjury een juryrapport.
Aan de koren zelf wordt ook gevraagd de optredens van de anderen te beoordelen. Naast de muzikale kwaliteit speelt daarbij ook de uitstraling van de optredende koren een rol. Naar welk koor luistert men het liefst?

Winnaar
Het festival kent dus twee winnaars: het koor dat door de vakjury als beste wordt aangewezen en het koor dat door de koren zelf het hoogst gewaardeerd wordt.

Eerstvolgende editie van het festival

Het Poeldijks jongerenkorenfestival 2010 zal op 14 november plaatsvinden, vanaf 13.00 uur op de gebruikelijke locatie: de Leuningjes in Poeldijk. De jury zal bestaan uit Bert Stolwijk en Johan Siemensma.

Aanmelden
Koren kunnen zich aanmelden tot 31 augustus 2010. Inschrijving van jongerenkoren geschiedt op volgorde van inschrijving en tot een maximum van 16 koren. Hoe eerder je inschrijft, des te zekerder ben je van deelname, en des te eerder krijg je de beschikking over de selectie van liederen waaruit het “verplichte” nummer kan worden gekozen.

Kosten
De deelnamekosten voor het jongerenkorenfestival bedragen €3,50 per koorlid. Het bedrag kan worden overgemaakt op de rekening van Jongerenkoren Westland, 48.47.38.801 te Den Haag

Wanneer?
14 november 2010
13.00 uur - 18.00 uur

Waar?
De Leuningjes
Julianastraat 49
Poeldijk

info

Laurens Bol
(0174) 24 33 13
info.jkw@gmail.com
www.code-music.nl

locatieDe Leuningjes, Julianastraat 49
plaatsPoeldijk (Zuid-Holland)
postcode26
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl