Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 26 september 2010    Evangelie van 2010-09-26
 titelNationaal kinderkorenfestival Rijsbergen
beschrijving

Op zondag 26 september zal in het Brabantse Rijsbergen het Nationaal kampioenschap voor kinderkoren gehouden worden. Het is dit jaar voor het eerst dat dit gescheiden van het jongerenkorenfestival gebeurt.

Dit jaar wordt voor de vijfde keer in Rijsbergen het Nationaal Kinderkorenfestival georganiseerd. Jaarlijks neemt het aantal deelnemende koren toe. Het organiserend bestuur is erg blij met deze groeiende belangstelling. Door deze groei wordt het echter onmogelijk om dit festival tegelijkertijd met het Nationaal Jongerenkorenfestival te organiseren.

Het bestuur heeft dan ook besloten het kinderfestival van het eerste weekend in juni te verplaatsen naar de laatste zondag in september. Dat gaat dit jaar voor het eerst gebeuren. Het kinderkorenfestival wordt gehouden op zondag 26 september 2010.

Het kinderkorenfestival wordt gehouden in de St. Bavokerk van Rijsbergen. Ieder deelnemend kinderkoor zingt drie liederen: één inzinglied, één door het koor zelf gekozen lied en één van de verplichte liederen. Een deskundige jury beoordeelt het resultaat. Het inzinglied valt buiten de beoordeling.

Natuurlijk wordt er op zo’n dag door de kinderen niet alleen gezongen. We beginnen de dag serieus. Tussen half tien en tien uur kunnen de koren zich melden bij de infostand in de Koutershof (gemeenschapshuis van Rijsbergen, gelegen naast de St. Bavokerk). Daarna gaan we gezamenlijk deelnemen aan een kinderviering in de St. Bavokerk. Deze viering wordt opgeluisterd door een kinderkoor en een tienerkoor. Om twaalf uur start dan de spannende competitie.

Wordt deze spanning te hoog voor de kinderen, dan kunnen ze lekker ontspannen in de Koutershof. Hier is van alles te doen: een echte dans aanleren, lachen met clowns, de kinderen kunnen zich laten schminken enz.
Wel wordt er van de koren verwacht dat zij zo nu en dan eens in de kerk gaan luisteren naar het optreden van de andere koren.

info

www.korenfestivalrijsbergen.nl/IndexK.htm
www.code-music.nl

locatieSt. Bavokerk
plaatsRijsbergen (Noord-Brabant)
postcode48
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl