Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerwoensdag 11 t/m donderdag 19 augustus 2010    Evangelie van 2010-08-11
begintijd19:30 uur
eindtijd19:45 uur
 titelBernardusnoveen Abdij Koningshoeven
beschrijving

Van 11 tot en met 19 augustus wordt op Koningshoeven de jaarlijkse Bernardusnoveen voor roepingen gehouden. Dit jaar kan de noveen voor het eerst ook via Twitter worden meegebeden.

Dagelijks is er van 19.30 tot 19.45 uur in Bernarduskapel van de abdijkerk een gebedsviering. Iedereen die mee wil bidden is hiervoor uitgenodigd. Naast het vaste noveengebed wordt iedere dag een andere tekst van de heilige Bernardus van Clairvaux gelezen, afkomstig uit het tweede boek van zijn werk Over de beschouwing (De consideratione). Abt Bernardus houdt daarbij een korte overweging.

De Bernardusnoveen van Koningshoeven is ook mee te bidden via Twitter. Voor zover bekend is er nog niet eerder een ‘Twitternoveen’ in Nederland gehouden. Rond 19.00 verschijnt iedere noveendag de tekst van Bernardus in diverse tweets (korte berichten) en is er een link naar het onderdeel van de website van Koningshoeven, waar - naast de betreffende tekst - de overweging van de abt en het noveengebed te lezen is. De abdij hoopt op deze manier een grote groep mensen te bereiken die mee bidden voor roepingen. 

Een noveen is een reeks van negen dagen, tijdens welke met een bepaalde intentie tot God wordt gebeden. In het gebed kan ook een heilige worden aangeroepen.

info

www.koningshoeven.nl/nl/actueel/?id=167

locatieAbdij Koningshoeven, Eindhovenseweg 3
plaatsBerkel-Enschot (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl