Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 15 augustus 2010    Evangelie van 2010-08-15
(Maria Tenhemelopneming)
begintijd10:45 uur
 titelProcessie Maria Tenhemelopneming
beschrijving

Het Feest van Maria Tenhemelopneming (zondag 15 augustus) wordt ook dit jaar in en rond de O.L. Vrouwe Basiliek in Zwolle extra feestelijk gevierd.

Zaterdag 14 augustus
Om het Hoogfeest in te luiden is er op zaterdag 14 augustus om 12.00 uur een gezongen Middaggebed. Pastoor Van der Weide: "Er is dan uitstelling van het Allerheiligste, de rozenkrans wordt gebeden en we zingen Marialiederen. We bidden op voorspraak van Maria voor de intenties en het welslagen van het feest."

Zondag 15 augustus
Op 15 augustus start om 10.45 uur de Mariaprocessie rond de Basiliek. Daarin zal het zilveren processiebeeld van de Kevelaer-Broederschap worden meegedragen, mensen kunnen al biddend en zingend meelopen.

Om 11.00 begint de pontificale Eucharistieviering, waarin mgr. Woorts zal voorgaan. In deze viering worden de liturgische gezangen verzorgd door de Schola Cantorum, de Onze Lieven Vrouwen Senghers en het Jozefkoor. Ook is er een lichtprocessie waarbij allen hun lichtje bij Maria mogen brengen.

De opbrengst van de deurcollecte is zoals ieder jaar bestemd voor het werk van de Kevelaer Broederschap. Pastoor Van der Weide: "Op 16 augustus hopen we immers weer met een grote groep pelgrims vanuit Zwolle en omstreken voor twee dagen naar Kevelaer te vertrekken."

info

(038) 460 98 60
secretariaat@parochie-thomasakempis.nl
www.olvbasiliek-zwolle.org

locatieBasiliek Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming, Ossenmarkt
plaatsZwolle (Overijssel)
postcode80
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl