Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 26 september 2010    Evangelie van 2010-09-26
begintijd14:00 uur
 titelKidung Agung (Salomo's Hooglied)
beschrijving

Op 26 september wordt een Javaanse dansvoorstelling ‘Kidung Agung’ uitgevoerd in het Museon te Den Haag.

De Javaanse dansvoorstelling ‘Kidung Agung’ is als een lied van de liefde. De liefde zoals die het onderwerp is van de meeste Javaanse klassieke dansen.

Naast de dansen heeft deze voorstelling de primeur van een nieuwe choreografie met de titel ‘Kidung Agung’. Het artistieke succes van ‘Noem mij maar Kartini’ vorig jaar heeft geleid tot de totstandkoming van deze voorstelling. Het eerste deel bestaat uit Javaanse klassieke dansen die verschillende aspecten van de liefde tonen, zoals ‘toewijding’, ‘hartstocht’ en ‘doelgerichtheid’. Zo bevatten deze dansen voor het Javaanse volk en voor ons actuele en waardevolle elementen voor een ideale levenshouding.

Het tweede deel, ‘Kidung Agung’, is Salomo’s Hooglied over de liefde. Geïnspireerd door dit boek uit het Oude Testament is het dansstuk ‘Kidung Agung’ ontstaan. Met de Javaanse danstaal en -techniek worden fragmenten van het Hooglied gebaseerd op de drie eerder genoemde liefdesaspecten uitgebeeld. De teksten worden voorgedragen door de bekende voordrachtskunstenares en actrice Anita Poolman en de dans wordt uitgevoerd door Romanita Santoso en dansers van Wisma Ulah Budaya.

‘Kidung Agung’ is een voorstelling met de bespiegelende sfeer die aan de Javaanse klassieke danskunst eigen is.

Toegangsprijs: € 10 (CJP/65+ € 7,50)

info

Wisma Ulah Budaya
(070) 323 82 94
wub@bvgnet.nl
www.bvgnet.nl

locatieHet Museon, Stadhouderslaan 37
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl