Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 4 t/m zondag 5 september 2010    Evangelie van 2010-09-04
 titelCode-X Nationaal Jongerenkoor houdt audities
beschrijving

Vanaf september zal het Nationaal Jongerenkoor (NJK) een nieuwe start maken na een jaar afwezigheid. In het weekend van 4 en 5 september 2010 zijn er in audities voor nieuwe leden tussen de 16 en 28 jaar, onder het motto: ‘Wie heeft de Code-X Factor?

De audities vinden plaats in Culemborg, en staat open voor zangers en zangeressen tussen de 16 en 28 jaar uit heel Nederland, die lid zijn van een jongerenkoor. Belangstellenden kunnen zich tot 22 augustus aanmelden via de website van Code-X Music (www.code-music.nl).

Het koor is een initiatief van Code-X Music, een organisatie die een verbindende en vernieuwende rol speelt voor liturgische kinder-, tiener-, jongeren- en middenkoren. Het Nationaal Jongerenkoor wil jongerenkoren in de rooms-katholieke kerk een gezicht geven en laat ervaren wat mogelijk is met eigentijdse muziek in een liturgische context.

De leden van het NJK krijgen individueel zangles, werken mee aan masterclasses en zingen tijdens vieringen in heel het land. Het koor staat onder leiding van professionele dirigenten als Albert Arens en Frank van Gaal Eerdere jaren was het Nationaal Jongerenkoor al te zien en te horen in televisiemissen van het KRO/RKK mediapastoraat. Ook werkte het NJK mee aan de Wereldjongerendagen en vieringen van de Nederlandse bisschoppen. Daarnaast maakte het NJK opnames van nieuw liturgisch materiaal. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met de Elim Studio van de Fraters van Tilburg.

Voor het aankomend jaar staan vier intensieve repetitieweekenden gepland, die steeds een uitvoering tot doel hebben. De leden worden daarin professioneel gecoached door onder meer een zangpedagoog. Daardoor krijgen deze jongeren de mogelijkheid om zich muzikaal verder te ontwikkelen. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. het VSBfonds.

Code-X Music is de opvolger van Responz en werd in 2003 opgericht. De stichting is afhankelijk van subsidies en fondsen. Onlangs werd de nieuwe website gelanceerd, waarvan het forum het kloppend hart is. Via de webwinkel zijn tientallen muziekbundels en cd’s met modern, liturgisch materiaal te koop, alles in eigen beheer geproduceerd en uitgebracht.

Jaarprogramma

Audities - 4 en 5 september 2010
Deelnemers kunnen aangeven welke dag hun voorkeur heeft. Audities zijn in Culemborg.

Weekend één – oktober 2010
Vrijdag: Kennismaking, introductie, eerste repetitie
Zaterdag: Repetities, workshop, teambuilding activiteiten
Zondag: Meezingen op de zangdag

Weekend twee – januari 2011
Vrijdag: Repetitie
Zaterdag: Repetities, workshop, teambuilding activiteiten
Zondag: TV mis

Weekend drie – april 2011

Vrijdag: Repetitie
Zaterdag: Repetities, workshop, teambuilding activiteiten
Zondag: Eigen optreden in lokale parochie

Weekend vier – juni 2011
Vrijdag: Ontvangst bij jongerenkoor, kennismaking, repetitie
Zaterdag: Repetities, workshop, presentaties NJK, vragen jongerenkoor
Zondag: Mis in parochie (beide koren zingen samen)

info

www.code-music.nl

locatie
plaatsCulemborg (Gelderland)
postcode41
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl