Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdonderdag 22 juli 2010    Evangelie van 2010-07-22
(Maria Magdalena)
begintijd20:15 uur
 titelAvondconcert: l'Organiste
beschrijving
Datum: Donderdag 22 juli 2010
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Avondconcert
Tijd: 20.15 uur
Entree: Vrij, collecte na afloop
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl


22 juli 2010- Avondconcert

‘l’Organiste’: Suite 4, César Franck

Jan Jansen (orgel)

Op de donderdagavonden in juli organiseert de Willibrordkerk extra zomeravondconcerten. Bekende en onbekende organisten zullen spelen uit L'organiste van César Franck (1822-1890) en andere muziek uit die tijd. l’Organiste’ werd door César Franck geschreven in de jaren 1889/1890.

Jan Jansen (*1946) behaalde in 1970 de Prix d'Excellence voor orgel. Hij was gedurende 16 jaar cantor-organist van de Oude Kerk in Soest en sinds 1987 is hij organist van de Domkerk te Utrecht. Jansen is afkomstig uit een muzikale familie, en zijn kinderen zetten die traditie voort: hij is de vader van violiste Janine Jansen, cellist Maarten Jansen en organist David Jansen. Jan Jansen maakte een groot aantal CD opnamen, waaronder een integrale opname van de orgelwerken van Felix Mendelssohn Bartholdy.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl