Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Het Rustpunt
(Rustpunt)

Het Rustpunt

Website E-mail

Karmelitaans Centrum voor verstilling en verdieping

Burgstraat 46
9000 Gent

Tel.: 09/225 95 71
Fax: 09/225 43 18

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf dinsdag 25 januari 2011    Evangelie van 2011-01-25
begintijd09:30 uur
 titelVerstilling en meditatie doorheen de getijden
beschrijving

WINTER : Het is de tijd van stilhoudend wachten. De tijd van de schoot van de stilte. De tijd waarin het leven zich weeft in het onzichtbare.  De tijd van de donkerte en van wachten op het licht. De tijd waarin men op een  juiste manier  de adem kan leren kennen om van binnen uit tegenwoordig te zijn, waar men precies is. Te vergelijken met de nachtwake, het verstillend gebed  in de diepe stonde van de nacht

LENTE: Het is de tijd waarin het leven uit de donkerte in het licht komt. Het is de tijd waarin de zon zich opheft en de impuls van levenskracht tot vorm laat komen. De tijd van vreugde en dankbaarheid voor de ontluikende schoonheid van het scheppende leven. Te vergelijken met de laudes, waarin men zich in het licht laat voeren, in  vreugde en verbondenheid met de scheppende pracht.

ZOMER: Het is de tijd van warmte . De tijd waarbij de zon, intensief stralend, hoog in het zuiden staat. De tijd dat de bijen zoemen. De tijd van de hartstocht, van de volle overgave, van de volte van het zichtbare leven,  maar ook van de wende. Te vergelijken met de stonde van de middag en het luiden  van de angelus, dat moment van bezinning, verstilling en verlangen naar vrede.

HERFST:  Het is de tijd van de vruchten en van de gerijpte oogst. De tijd dat de schaduwen langer worden. De tijd van het laten geschieden. De tijd van het geraakt worden door een veelkleurig pallet van kleine wonderen te midden van dampende aarde. Het is de tijd om zich neer te leggen in de schoot van de aarde en in het mysterie van het leven. Te vergelijken met  de stonde van de vespers, waarin de avond naar de donkerte toe zinkt,de lichten worden aangestoken en men open staat voor de zich aandienende nacht.

Dagverloop:  Voormiddag van 10u tot 12u en namiddag van 14u tot 16u30. Tijdens elk dagdeel zijn er  tweemaal  twee meditatietijden van  30minuten. Tussen twee meditatietijden vijf minuten pauze en een wat langere pauze na twee meditatietijden. De meditatiedag wordt ingeleid en uitgeleid.

Men kan de dagen afzonderlijk volgen. Graag verwachten we je inschrijving ten minste één week voor de aanvang van de meditatiedag. De dag kan doorgaan vanaf 6 deelnemers.

dhr. Amand Etienne

Plaats: Conferentiezaal van ‘Het Rustpunt’ - Burgstraat 46 - 9000    GENT
Onthaal: 9u30 - Aanvang: 10u00 - Einde: 16u30
Deelname: € 26,00 per midweekdag (warme maaltijd inbegrepen)
Min. 6 deelnemers - max. 24 deelnemers
Folder op aanvraag

info

Bezinningscentrum “Rustpunt”
Paters Karmelieten

Burgstraat 46
9000 Gent, België
09/225 95 71

info@rustpunt.net
www.rustpunt.net
www.karmel.be

organisatieHet Rustpunt
locatieBezinningscentrum Rustpunt - PP. Karmelieten Gent - Burgstraat 46 - 9000 Gent - Belgiƫ
plaatsGent (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl