Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 18 juli 2010    Evangelie van 2010-07-18
begintijd16:00 uur
 titelOrgelconcert Pieterskerk 'De Luiken Open'
beschrijving

In de Pieterskerk te Leiden speelt een viertal organisten op het monumentale Van Hagerbeer-orgel uit 1643, wat reden is voor orgelliefhebbers uit den lande naar Leiden af te reizen om de concerten te bezoeken. Concerten vinden plaats op de zondagmiddagen van 11 juli, 18 juli, 25 juli en 1 augustus, en beginnen om 16.00 uur.

Na vele jaren van restauratie van zowel de Pieterskerk als het Van Hagerbeer-orgel, zijn sinds de voltooiing in 2009 het orgel en de kerk in volle glorie te aanschouwen, en harmoniseren de klassieke orgelwerken die uitgevoerd zullen worden perfecte met de historische omgeving. Op zondagmiddag 11 juli zal Luk Bastiaens (België) spelen, waarna op 18 juli Toon Hagen uit Zwolle een concert voor zijn rekening neemt. Op 25 juli speelt Leo van Doeselaar, titulair-organist van de Pieterskerk, een bijzonder concert in samenwerking met het vermaarde Internationale Orgelfestival te Haarlem. Op zondagmiddag 1 augustus besluit Leo van Doeselaar de serie orgelconcerten in de Pieterskerk.

Het concert van Leo van Doeselaar op zondagmiddag 25 juli is zonder meer het hoogtepunt van de serie 'De Luiken Open' in de Pieterskerk. Het concert zal plaatsvinden in samenwerking met het Internationale Orgelfestival Haarlem, dat op dat moment in volle gang is in noordelijker gelegen steden. De uitvoering in Leiden zal goed worden bezocht door de festivalgangers, orgelliefhebbers uit de hele wereld, die het Van Hagerbeer-orgel beschouwen als een van de topstukken in West-Europa. Van Doeselaar's programma is getiteld 'Duel tussen de Nederlanden en Hispanje', en grijpt terug naar Nederlandse en Spaanse orgelmuziek ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog.

info

www.pieterskerk.com

locatiePieterskerk, Kloksteeg 16
plaatsLeiden (Zuid-Holland)
postcode23
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl