Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 1 augustus 2010    Evangelie van 2010-08-01
begintijd09:30 uur
eindtijd17:30 uur
 titelDeventer Boekenmarkt - schatkamer Bijbel
beschrijving

Op zondag 1 augustus organiseren het Nederlands Bijbelgenootschap, de Katholieke Bijbelstichting en de Protestantse Gemeente in Deventer voor de vijfde keer de manifestatie Het Boek der Boeken. De bijeenkomst maakt deel uit van de grootste boekenmarkt van Europa, de Deventer Boekenmarkt, en staat in het teken van de spirituele rijkdom van de Bijbel: een onmetelijke schatkamer.

Huub Oosterhuis over de Psalmen
Het Boek der Boeken start om 10.00 uur in de Grote of Lebuïnuskerk te Deventer met een viering die wordt voorgegaan door Huub Oosterhuis en Ds. Ingrid de Zwart. Aansluitend houdt Huub Oosterhuis om 12.00 uur een lezing over zijn werk aan een nieuwe psalmvertaling en de Tjechische organist Frantisek Vanisek geeft later op de middag twee orgelconcerten. 

Van kinderbijbels tot bijbels bier
Vanaf 11.30 start er een uitgebreid programma in dezelfde Grote Kerk met vele stands die elk een eigen schatkamer openen. Zo is er een stand waarop Rob van Putten bijbelse gerechten aanbiedt en is er aandacht voor bijbels bier. Halbe en Joke Westerhof tonen een deel van hun omvangrijke collectie kinderbijbels. Hans Bom laat een deel van zijn collectie 17e en 18e eeuwse bijbels zien en taxeert oude bijbels van bezoekers. Evelien Wink presenteert kunstwerken die zijn geïnspireerd op het bijbelboek Genesis. Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt ondermeer werk van Marijke ten Cate ten toon alsook een collectie Zuid Amerikaanse bijbels. De Katholieke Bijbelstichting biedt inzage in een groot aantal uitgaven waaronder een prachtig geïllustreerde lezenaarbijbel en '75 psalmen vrij' van Huub Oosterhuis. 

De manifestatie is gratis toegankelijk en wordt om 16.30 uur afgesloten.

info

www.bijbel.net
www.reliboek.eu
www.deventerboekenmarkt.nl

locatieGrote of Lebuïnuskerk
plaatsDeventer (Overijssel)
postcode74
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl