Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Cursus
cursus
De Tiltenberg
(Tiltenberg)

De Tiltenberg

Website E-mail

Vormingscentrum van het Bisdom van Haarlem-Amsterdam

De Tiltenberg
Zilkerduinweg 375
2114 AM  Vogelenzang

(0252) 345 345

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf zaterdag 15 januari 2011    Evangelie van 2011-01-15
begintijd14:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelDe liturgische dienst van de lector
beschrijving

De Tiltenberg organiseert vanaf 15 januari 2011 een cursus

De liturgische dienst van de lector

Deze cursus richt zich op diegenen die regelmatig in de liturgie de Schriftlezingen voordragen of dat willen gaan doen. Het vraagt voorbereiding om het Woord Gods waardig en op goede wijze over te dragen.

Het betreft het Woord Gods, dat met de nodige eerbied en respect behandeld dient te worden. Er zijn toehoorders, die zich aangesproken willen voelen en uiteraard alles willen verstaan. Het ziet er zo simpel uit: iemand gaat achter een ambo staan en begint te lezen uit de Schrift. Als dat heel ontspannen en gemakkelijk gaat is dat toch maar zelden iets dat aangeboren is. Veel vaker is het een resultaat van veelvuldig oefenen en kritisch naar jezelf en anderen luisteren.

Tijdens de cursus komen zowel de theoretische als de praktische aspecten van het lezen uit de H. Schrift aan bod. Zowel de oorsprong en de betekenis van de bijbellezing in de liturgie en de lezingen in het liturgisch jaar, als zaken als stemgebruik, ademhalingstechniek, houding en microfoongebruik zullen besproken worden. U ontvangt tips die het voor u allemaal net iets gemakkelijker kunnen maken.

Voor wie is de cursus bedoeld?
Voor degenen die tot lector aangesteld zijn of worden en voor iedereen die regelmatig in de liturgie actief is als lector of lectrice.

Een aanbevelingsbrief van de eigen pastor wordt gevraagd.

Data en tijden

  • Zaterdag 15 januari
  • Zaterdag 5 februari
  • Zaterdag 26 februari

telkens van 14.00 uur tot 15.30 uur.

Cursusleiding
De cursus staat onder leiding van Mgr. drs. J. Valkestijn en kapelaan drs. F. Bunschoten.

Mgr. drs. J. Valkestijn is voormalig rector cantus van de kathedrale basiliek van Sint Bavo te Haarlem en directeur van de daaraan verbonden Koorschool. Kapelaan drs. F. Bunschoten is de verantwoordelijke voor de praktische liturgische vorming aan de priester- en diakenopleiding van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Cursusbijdrage: € 15,- (inclusief cursusmateriaal)

info

(0252) 345 345
bhartmann@tiltenberg.org
www.tiltenberg.org

organisatieDe Tiltenberg
locatieDe Tiltenberg, Zilkerduinweg 375
plaatsVogelenzang (Noord-Holland)
postcode21
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl