Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 10 juli 2010    Evangelie van 2010-07-10
begintijd20:15 uur
 titelAvondconcert: Ars Nova Trajectina
beschrijving
Datum: Zaterdag 10 juli 2010
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Extra avondconcert
Tijd: 20.15 uur
Entree: Vrij, collecte na afloop
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Zaterdag 10 juli 2010- Avondconcert
Vocaal Ensemble Ars Nova Trajectina
o.l.v. Theodor Dumitrescu

Programma:
Fors seulement l’attente;
Chanson en mis in de Renaissance
Obrecht – Okeghem – Dufay

Met een nieuw programma van verfijnde vijftiende-eeuwse polyfonie werpt Ars Nova Trajectina licht op de vervagende grens tussen ‘wereldlijk’ en ‘geestelijk’ in de Renaissance. De rijke traditie van het Bourgondische chanson leverde geraffineerde zettingen van gedichten met daarin een hoofdrol voor de hoofse liefde op, werken voor een exclusief publiek die niettemin wijd en zijd—tot in Engeland toe—werden geïmiteerd. Naast elegante chansons van Dufay, Okeghem en hun tijdgenoten, komt in dit programma Obrechts onvermoeibaar inventieve Missa Fors seulement aan bod. Deze mis, die gebaseerd is op Okeghems gevierde rondeau, vormt een uitstekend voorbeeld van de integratie van het chanson in de belangrijkste liturgische muziekvorm van die tijd.

Ars Nova Trajectina is het vocaal ensemble voor Middeleeuwse en Renaissance-muziek van de Universiteit Utrecht en staat onder leiding van oude-muziek-expert Theodor Dumitrescu. Het ensemble heeft zich als doel gesteld in een kleine bezetting onbekend en vergeten repertoire bij studenten en bij een breder publiek te introduceren, en doet dit aan de hand van de meest recente onderzoeksresultaten en ontdekkingen.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl