Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Klooster Wittem

Klooster Wittem

Website E-mail

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem
(043) 450 17 41

openingstijden: dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 12 augustus 2010    Evangelie van 2010-08-12
begintijd09:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titel4-Kerkenpad klooster Wittem
beschrijving

Wittem - Wahlwiller - Mamelis - Oud-Lemiers

In de maanden juli en augustus organiseert Klooster Wittem voor toeristen en andere belangstellenden iedere donderdag een zgn. 4-Kerkenpad, een wandeling langs vier bijzondere kerken en kapellen.

4-Kerkenpad
Het 4-Kerkenpad begint in Klooster Wittem en gaat dan naar de kerk in Walhwiller met de bijzondere kruisweg van Aad de Haas. Vandaar gaat de tocht verder naar de Abdij Benedictusberg in Lemiers waar de Sext (het Gregoriaans middaggebed) wordt bijgewoond. De laatste kapel die bezocht wordt is de Sint-Catharinakapel in Oud-Lemiers met de bijzondere wandschilderingen van Hans Truijen.

Stevig wandelschoeisel
Het 4-Kerkenpad begint elke donderdag om 9 uur in Wittem en eindigt om ca. 15 uur in Lemiers. De lengte is 11 km. deels over veldwegen en bospaden. Stevig wandelschoeisel wordt daarom aanbevolen. Vanaf Lemiers kan men terug naar Wittem: met de bus (ca. 15 min) of te voet (ca. 7,5 km.).

De kosten voor deelname aan het 4-Kerkenpad zijn € 22 per persoon. Hierin is inbegrepen: koffie/thee en vlaai in Klooster Wittem, een lunchpakket, rondleidingen in de kerken van Wittem, Wahlwiller en Oud-Lemiers en de begeleiding.

De data in juli zijn: donderdag 1, 8, 15, 22 en 29 juli. En in augustus: donderdag 5, 12, 19 en 26 augustus. Opgave vooraf is noodzakelijk.

info

(043) 450 1741
www.kloosterwittem.nl

organisatieKlooster Wittem
locatieKlooster Wittem, Wittemerallee 32
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl