Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Focolarebeweging
(Focolare)

Focolarebeweging

Website E-mail

Focolare is Italiaans voor vuurhaard
Lekenbeweging geïnspireerd door Chiara Lubich

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 25 september 2010    Evangelie van 2010-09-25
 titelZaligverklaring Chiara Badano
beschrijving

Op 25 september vindt in het heiligdom van de Madonna van de Goddelijke Liefde in Rome de zaligverklaring plaats van Chiara Badano. Voorganger in de plechtigheid is de prefect van de Congregatie voor de Heiligverklaringen, mgr. Amato. Een dag later zal kardinaal Tarcisio Bertone, staatssecretaris van de Heilige Stoel, voorgaan in een dankmis in de basiliek van Sint Paulus buiten de Muren.

Stralend voorbeeld
Presidente Maria Voce zei over de op 18-jarige leeftijd overleden Italiaanse: “Als eerste van de Focolarebeweging die dit doel bereikt, moedigt zij ons allen aan om te geloven in de logica van het evangelie, van de graankorrel die in de aarde valt en veel vrucht voortbrengt. Haar stralende voorbeeld zal ons helpen om onze ontdekking dat God Liefde is in de wereld te verkondigen”.

God-die-Liefde-is
Vanaf haar 9de levensjaar nam Chiara Badano deel aan de ontmoetingen en activiteiten van de 'gen' (generatie van jongeren van Focolare). Zij maakte God-die-Liefde-is tot ideaal van haar leven. Met volhardendheid zette zij zich ervoor in om ieder moment van haar leven uitdrukking te laten zijn van de 'wil van God'. Haar liefde voor Jezus werd concreet in de liefde voor al haar naasten, in het bijzonder voor kinderen in Afrika, waar zij hoopte als arts naartoe te kunnen gaan.

Botkanker
Op 17-jarige leeftijd werd bij haar botkanker vastgesteld. Zij nam de ziekte op in groot vertrouwen op de liefde van God: "Als U het wilt, wil ik het ook", zo schreef zij. Wie met haar in aanraking kwam, ervoer rust en vreugde. Op 7 oktober 1990 zei zij tegen haar moeder: 'Wees gelukkig, want ik ben het ook!' Diezelfde dag stierf zij. Haar korte leven was een getuigenis van een onvoorwaardelijk geloof in en antwoord op de liefde van God.

Proces van zaligverklaring
Chiara Badano werd geboren in Sassello (Italië) op 29 oktober 1971 en stierf daar op 7 oktober 1990. Van Chiara Lubich kreeg zij als tweede naam Luce ('licht').
In 1999 werd het zaligverklaringsproces geopend. In 2008 werd zij tot 'eerbiedwaardige dienares van God' verklaard. Vervolgens werd een wonderbaarlijke genezing in de Italiaanse stad Trieste onderzocht. Op 19 december 2009 erkende paus Benedictus XVI het wonder.

info

www.focolare.nl

organisatieFocolarebeweging
locatieheiligdom van de Madonna van de Goddelijke Liefde
plaatsRome (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl