Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 11 juli 2010    Evangelie van 2010-07-11
begintijd14:30 uur
 titelPriesterwijding Lode Vandeputte - mgr. Bonny
beschrijving

Op vraag van kanunnik Koen Vanhoutte, diocesaan administrator van het bisdom Brugge, zal mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, deze zomer drie seminaristen tot diaken wijden en twee diakens tot priester wijden.

Woensdag 30 juni om 18.00 uur wijdt mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, in de Sint-Jakobskerk te Brugge drie seminaristen tot diaken in voorbereiding op het priesterschap: Igor de Bliquy, Dominiek Moens en Mathias Parret.

Zondag 4 juli om 14.30 uur wijdt mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, Johan Crois, lid van de Sociëteit van Sint-Michiel, tot priester in de Sint-Baafskerk te Sint-Andries Brugge.

Zondag 11 juli om 14.30 uur wijdt mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, Lode Vandeputte, lid van de Sociëteit van Sint-Michiel, tot priester in de Sint-Salvatorskathedraal te Brugge.

De Sociëteit van Sint-Michiel bestaat uit mannen en vrouwen die kiezen voor een godgewijd leven (ongehuwd) omwille van het Rijk Gods. De sociëteitsleden willen elkaar in hun roeping ondersteunen. Minstens twee aan twee worden ze gezonden om verbonden te leven met één van de bronplaatsen van de Sint-Michielsbeweging. Er is momenteel een sociëteit in Kortrijk en in Brugge.

Mgr. Johan Bonny was professor aan het Grootseminarie te Brugge tot hij in 1997 benoemd werd tot staflid van de pauselijke raad voor de bevordering van de christelijke eenheid in Rome. In datzelfde jaar benoemden de Belgische bisschoppen hem ook tot rector van het Belgisch Pauselijk College in Rome. Paus Benedictus XVI benoemde mgr. Johan Bonny op 28 oktober 2008 tot bisschop van Antwerpen.

info

www.kerknet.be/bisdombrugge

locatieSint-Salvatorskathedraal
plaatsBrugge (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl