Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 27 juni 2010    Evangelie van 2010-06-27
begintijd10:00 uur
 titelJubileumviering 50 jaar Bavokerk Rotterdam
beschrijving

Om het 50-jarig bestaan van de St. Bavokerk te Rotterdam-Zuid Pendrecht te vieren is er een speciale jubileumviering op zondag 27 juni 2010. De H. Mis begint om 10:00 uur. Aansluitend is er een receptie met allerlei activiteiten.

De St. Bavo werd op 26 juni 1960 officieel in gebruik genomen met de wijding door Mgr. Janssen. Dat betekent dat de St. Bavokerk op 26 juni 2010 precies 50 jaar bestaat. Mgr. H.A. Verbakel (vicaris-generaal van het bisdom Rotterdam) zal in deze viering voorgaan, aanwezigheid van alle leden van het pastoraal team en andere genodigde (oud-)pastorale beroepskrachten. De viering wordt opgeluisterd door drie koren, waaronder het koor van de Engelstalige (Afrikaanse) gemeenschap.

De viering wordt gevolgd door een open receptie. Iedereen is van harte welkom is om de 50 jaar oude maar nog steeds zeer moderne kerk te komen bekijken en te delen in de feestvreugde.

De parochiegemeenschap van 50 jaar geleden zag er letterlijk en figuurlijk anders uit: toen een nieuwe parochie in een nieuwe wijk, nu een parochie in een “oude” (en achterstands)wijk die hard bezig is om zich te vernieuwen. Het is een parochiegemeenschap geworden die kleurrijker is geworden. Deze aspecten komen terug in de activiteiten tijdens de receptie,Informatie via Interculturele hapjes, tentoonstelling over de St. Bavokerk, een speurtocht voor de kinderen door de kerk en een fashiondemonstratie door Engelstalige gemeenschap.

info

www.lourdesparochie.nl

locatieBavokerk, Slinge 775
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl