Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 9 t/m vrijdag 11 juni 2010    Evangelie van 2010-06-09
 titelSlotviering priesterjaar in Rome
beschrijving

Meer dan 9000 priesters hebben zich aangemeld voor de slotviering in Rome van het Jaar van de Priester. Dat meldt Radio Vaticana. De duizenden geestelijken zijn afkomstig uit 91 landen. De afsluiting van het priesterjaar vindt plaats van 9 tot en met 11 juni.

Gebedsviering
Tot de hoogtepunten van de afsluitende festiviteiten behoort een vigilie op de avond van 10 juni. Bij die samenkomst worden de priesters in gelegenheid gesteld paus Benedictus XVI enkele vragen te stellen.

Videoverbindingen
Gelijktijdig met de slotviering in het Vaticaan vindt er een samenkomst plaats in het Franse Ars, waar de patroon van alle priesters, Sint Jean-Marie Vianney, werkzaam was. Andere priesterbijeenkomsten vinden plaats in het Cenakel in Jeruzalem, in Buenos Aires en in Hollywood. De daar aanwezige geestelijken kunnen de gebeurtenissen in het Vaticaan rechtstreeks volgen via een videoverbinding.

Patroon
Op 11 juni, hoogfeest van het Heilig Hart van Jezus, vindt een mis plaats op het Sint-Pietersplein. Bij deze gelegenheid vernieuwen de priesters hun geloften.

info
locatie
plaatsRome (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl