Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 3 juni 2010    Evangelie van 2010-06-03
(Sacramentsdag)
begintijd19:00 uur
 titelViering 3e verjaardag heiligverklaring Houben
beschrijving

Op donderdag 3 juni wordt in de Sint-Pancratiuskerk te Munstergeleen de derde verjaardag van de heiligverklaring van Pater Karel Houben gevierd met een pontificale Eucharistievierng om 19.00 uur door mgr. Van Burgsteden van Bisdom Haarlem-Amsterdam.

Pater Karel werd in 1821 in Munstergeleen geboren. Hij overleed in 1893 in Dublin. Op 3 juni 2007 werd hij in Rome door paus Benedictus XVI heilig verklaard. De molenaarszoon Houben wilde al vrij jong priester worden. Hij trad in 1845 in bij de paters Passionisten in Ere (België). In 1850 werd hij als missionaris uitgezonden naar Engeland en later Ierland. Hij werkte daar tussen de arbeiderbevolking. Karel Houben was bij de bevolking vooral geliefd vanwege zijn gebedsgenezingen. In 1893 stierf hij in Mount Argus in de buurt van Dublin. Al vrij snel daarna kwam een verering rond zijn persoon op gang, met name rond zijn grafplaats in Dublin en rond zijn geboortehuis in Munstergeleen.

De watermolen waar hij geboren werd is behouden gebleven. In de stal van de hoeve is een kapel ingericht en ook de geboortekamer is te bezoeken. De kapel is dagelijks geopend.

De eucharistieviering op 3 juni in de parochiekerk van Munstergeleen wordt mede opgedragen voor de zielenrust van de eind februari overleden Prof. Dr. Jan Lelkens, die als medicus lid was van het ’tribunaal’ dat de genezing van de heer Dormans op voorspraak van Pater Karel onderzocht en documenteerde. Deze genezing was uiteindelijk het noodzakelijke wonder dat tot de heiligverklaring van pater Karel leidde.

De Stichting Pater Carolus Houben nodigt na afloop van de H. Mis de aanwezigen uit voor een gezellig samenzijn in de pastorietuin. Ook de deelnemers aan de pelgrimsreis naar Ierland, die van 8 tot en met 13 juli wordt gehouden, zijn aanwezig.

info

www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieSint-Pancratiuskerk
plaatsMunstergeleen (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl