Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Expositie
expositie
wanneerzaterdag 2 oktober 2010 t/m zondag 30 januari 2011    Evangelie van 2010-10-02
(Heilige Engelbewaarders)
begintijd10:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelBijbels museum ‘Wonder boven Wonder’
beschrijving

Outsiderkunst en bijbelverhalen

Het Bijbels Museum presenteert dit najaar de tentoonstelling Wonder boven Wonder – Outsiderkunst en bijbelverhalen. De tentoonstelling laat bijbelverhalen zien door de ogen van tientallen kunstenaars met een verstandelijke beperking van zorginstelling de Amerpoort. Het resultaat: bekende verhalen uit het oude en nieuwe testament zijn getransformeerd tot kleurrijke en verrassende schilderijen. Vanuit een onbevangen expressie bieden deze kunstenaars een nieuwe kijk op oude kunst en verhalen – persoonlijk getint en raak getroffen.

Dagelijks zijn de kunstenaars te vinden in hun atelier Jans Pakhuys, dat onderdeel uitmaakt van de Amerpoort. Hier geven zij hun energie en inspiratie vorm in schilderijen, grafiek, artistieke gebruiksvoorwerpen en cadeaus. Vanaf begin dit jaar schilderen zij bijbelverhalen. Voor inspiratie bekeken de kunstenaars reproducties en bezochten ze enkele musea met religieuze kunst. In het atelier worden bijbelverhalen verteld en voorgelezen. Het verhaal van ‘de ark van Noach’, ‘het Gouden Kalf’ of ‘de geboorte van Jezus’ en nog vele andere verhalen verschijnen in het atelier in uiteenlopende materialen en stijlen op het doek. Na het werk van Leonardo da Vinci goed bestudeerd te hebben, schilderden verschillende kunstenaars hun persoonlijke interpretatie van ‘het laatste avondmaal’.

Komend najaar is een selectie van ruim 40 werken uit het atelier te zien in bijna alle zalen van het Bijbels Museum. Wonder boven Wonder toont unieke kunst van eigenzinnige kunstenaars. Alle werken uit de tentoonstelling zijn te koop. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de Amerpoort.

Kinderen t/m 12 jr gratis entree.

info

(020) 624 24 36
activiteiten@bijbelsmuseum.nl
www.bijbelsmuseum.nl

locatieBijbels Museum, Herengracht 366-368
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl