Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdonderdag 10 juni 2010    Evangelie van 2010-06-10
begintijd20:15 uur
 titelSpeciaal avondconcert St. Willibrordkerk
beschrijving
Datum:   Donderdag 10 juni 2010
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Speciaal avondconcert 
Tijd: Aanvang 20:15 uur; zaal open vanaf 19.45 uur
Entree: € 10 / € 8 (korting: CJP/ 65+/ Student)
Kaarten zijn op de avond zelf verkrijgbaar
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Wie vrijspreekt zal vrijgesproken worden

Muziekdrama over de mens Jezus van Nazareth op teksten uit bijbel, koran en apocriefe evangeliën met muziek van Bach, Rachmaninoff, Rorem Scriabine en Shchedrin.

  • Jaap Metzlar, verteller
  • Michiel Ras, orgel
  • Esther Putter, solo
  • Douwe Jan van der Meulen, hobo

Over Jezus van Nazareth is veel gezegd en geschreven sinds hij het oudtestamentische beeld van een wraakzuchtig, jaloers God verwisselde voor dat van een liefdevolle, genadige vader ‘die in de hemel is’ – een gedachteommekeer die diepe en ver strekkende betekenis had. Niettemin werd zijn levensverhaal onderwerp van mythische beschrijvingen en viel zijn leer ten prooi aan machtszuchtige interpretaties die de wereld tot op de dag van vandaag verdeeld houden.

Op donderdagavond 10 juni vormt de Sint Willibrordkerk het sfeervolle toneel waar theatermaker Jaap Metzlar en organist Michiel Ras u meenemen in een muziekdrama dat tast naar de verzoening waar het eens om te doen was. U hoort bekende en onbekende woorden uit Bijbel, Koran en apocriefe evangeliën en vervoerende muziek van Bach, Rachmaninoff, Rorem, Scriabine en Shchedrin.

Solistische medewerking verlenen sopraan Esther Putter en hoboïst Douwe Jan van der Meulen. De voorstelling begint om 20.15 uur en kaarten zijn op die avond achter in de kerk verkrijgbaar.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl