Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 12 t/m zondag 13 juni 2010    Evangelie van 2010-06-12
(Onbevlekt Hart van Maria)
begintijd14:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelTentoonstelling H. Paulus
beschrijving

Op de weg naar Damascus: het begin van een nieuw leven. Dat is de titel van de internationaal rondreizende tentoonstelling die op 10 juni in Utrecht wordt geopend met een speciale gast uit Rome, Jonah Lynch, fscb. Dit vindt plaats om 20.00 in het Thomas a Kempis Leerhuis, Broerestraat 12. Voorafgaand wordt om 19.00 de H. Mis gevierd in de H. Gerardus Majellakerk, Vleutenseweg 517.

Op 12-13 en 19-20 juni kunt u van 14.00-17.00 deze expositie over de H. Paulus bezoeken in de H. Gerardus Majellakerk. De toegang is gratis en er zijn gidsen beschikbaar voor rondleidingen. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de kerkelijke beweging Gemeenschap & Bevrijding (Comunione & Liberazione).

De expositie werd samengesteld ter gelegenheid van de geboorte van Paulus, die volgens historici geboren werd tussen 7 en 10 na Christus. De tentoonstelling bestaat uit 45 panelen, voorzien van doorlopende uitleg over het leven van Paulus èn zijn betekenis voor ons nu. De panelen laten reproducties zien van fraaie kunstwerken over Paulus door schilders als Caravaggio, El Greco en Rembrandt. De postertentoonstelling was te zien in onder andere Jeruzalem, Rome, Milaan, Moskou en Leiden en werd samengesteld door de Franciscanen van het Heilig Land en de Priesterbroederschap van de H. Carolus Borromeüs.

info

opdewegnaardamascus@clnederland.org

locatieH. Gerardus Majellakerk, Vleutelseweg 517
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl