Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 6 juni 2010    Evangelie van 2010-06-06
begintijd13:30 uur
 titelGewelventocht St. Bavo kathedraal
beschrijving

Op de zondag van 9 mei 2010 worden de gewelven, de koepel en de torens van de St. Bavo Kathedraal aan de Leidsevaart voor publiek geopend. Een spannende tocht over krakende plankieren, door donkere spelonken en langs vochtige wenteltrappen, brengt de bezoeker op verborgen plekken in deze prachtige kathedrale basiliek. De overgangen van kleine gangen naar verbluffende uitzichten (zowel binnen als buiten de kerk) zijn uitermate spectaculair. Als de bezoeker uiteindelijk bij de klokken in de torens is aangekomen, kan er genoten worden van een fantastisch uitzicht over Haarlem en verre omstreken. Tijdens de gewelventocht zullen ervaren en enthousiaste gidsen U vergezellen op een ontdekkingsreis langs 110 jaar Haarlemse historie, kerkelijke bouwkunst en religieuze symboliek.

Belangrijke gegevens

  • Het adres is Leidsevaart 146, Haarlem, ingang Bottemanneplein.
  • De kaartverkoop in de kerk begint om 13.00 uur.
  • De gewelventochten beginnen om 13:30 uur.
  • De laatste beklimming start om 15:00 uur.
  • De tijdsduur van de tocht is ongeveer anderhalf uur.
  • De entreeprijs bedraagt EUR 3,50 per persoon.
  • Toegang alleen vanaf 12 jaar, kinderen onder begeleiding.

NB: Kaartverkoop alleen in de kerk vanaf 13.00 uur en zolang er nog voldoende plaatsen zijn die dag. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

info

www.rkbavo.nl

locatieSt. Bavo Kathedraal, Leidsevaart 146, ingang Bottemanneplein
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl