Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 20 juni 2010    Evangelie van 2010-06-20
(Vaderdag (NL))
begintijd18:00 uur
 titelMariaprocessie Haarlem
beschrijving

Het 101ste lustrum gevierd van het beeldje van Maria, Onze Lieve Vrouw van Haarlem wordt op zondag 20 juni gevierd. In 2005 werd in de St. Josephkerk in de Jansstraat herdacht dat het beeldje al 500 jaar in Haarlem bekend is. De devotie tot Maria van Haarlem heeft dus al een hele lange geschiedenis die begint bij de historische registratie van de wijding van dit genadebeeldje door bisschop Adrianus van Appeltern op 2 juni 1505. Het beeldje werd geplaatst in de Begijnhofkerk, nu Waalse kerk.

Door de Reformatie en de verdere loop der geschiedenis bleef het wat stil rond Maria van Haarlem. Met de bouw van de St. Josephkerk in de 19e eeuw en de eigen kapel voor Maria werd de plaats van Maria van Haarlem duidelijker. In de nood van met name de Tweede Wereldoorlog en de crisis rond de opstand in Hongarije in 1956 inspireerde Maria van Haarlem tot een regelmatige stille gebedsomgang door de binnenstad van Haarlem. Deze zullen we dus weer gaan doen op zondag 20 juni. Om 18.00 uur beginnen we met een kort Marialof in de St. Josephkerk, waarna de processie zal worden opgesteld voor de omgang door de binnenstad. Bisschop Punt zal als hoofdcelebrant voorgaan in het Lof en in de processie.

Programma

18:00 Maria lof in de St. Josephkerk, Jansstraat 43 te Haarlem.
Hoofdcelebrant is mgr. J.M. Punt.
Aansluitend processie door de binnestad van Haarlem.
19:30 slot met zegen van de bisschop.

info

www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl

locatieSt. Josephkerk, Jansstraat 43
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl