Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 4 juni 2010    Evangelie van 2010-06-04
 titelOpening Tentoonstelling over Simonis
beschrijving

Bisschop Ad van Luyn van het bisdom Rotterdam opent vrijdag 4 juni een tentoonstelling over kardinaal Ad Simonis in museum de Zwarte Tulp in Lisse. Dat heeft een woordvoerder van het museum vandaag laten weten. Tandartszoon Ad Simonis groeide op in Lisse en ging in de plaats in de Bollenstreek naar de lagere school.

Loopbaan
In het museum zijn onder meer foto's, krantenknipsels, schilderijen en parafernalia te zien over het leven en werk van de kardinaal. Vooral de verschillende periodes uit de carrière van de kardinaal staan centraal, zoals zijn priesterwijding en kapelaanschap in Waddinxveen en Den Haag, en zijn benoeming tot bisschop van Rotterdam in 1970.

Materiaal
Vrienden en kennissen van Simonis, het Museum Catharijneconvent in Utrecht, de Agathaparochie in Lisse en Simonis zelf hebben het materiaal beschikbaar gesteld.

Aartsbisschop
Simonis was na zijn benoeming tot bisschop van Rotterdam korte tijd coadjutor van het aartsbisdom Utrecht. Eind 1983 werd hij daar aartsbisschop. In 1985 werd Simonis benoemd tot kardinaal.

Tot en met 15 augustus
De tentoonstelling Adrianus Simonis, van misdienaar tot kardinaal is van 5 juni tot en met 15 augustus in Lisse te zien.

info

(0252) 417 900
museum.dezwartetulp@12move.nl
www.museumdezwartetulp.nl

locatieMuseum De Zwarte Tulp, Grachtweg 2a
plaatsLisse (Zuid-Holland)
postcode21
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl